Zvukovi Oktogona završavaju uz skladbe Petra Iljiča Čajkovskog

Zvukovi Oktogona završavaju uz skladbe Petra Iljiča Čajkovskog

Zagrebački solisti će u nedjelju, 15. svibnja, u zagrebačkom Oktogonu od 12 sati održati koncert posvećen Petru Iljiču Čajkovskom, u sklopu projekta Zvuci Oktogona.

Posjetitelji će moću uživati u izvedbama slavnog ruskog skladatelja, domaćoj publici poznatog po glazbi za balete Labuđe jezero i Orašar. Predviđeno trajanje koncerta je oko 45 minuta, a ulaz je besplatan.

Zvukovi Oktogona je projekt Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) na čijem će trećem i posljednjem izdanju za ovu godinu, Solisti izvesti djela slavnog ruskog skladatelja podrijetlom iz ukrajinske kozačke obitelji.

»Vesele nas sjajne povratne informacije naših sugrađana i posjetitelja koje pokazuju da je ovakav način predstavljanja vrhunske klasične glazbe itekako potreban našem gradu«, izjavila je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

»Nakon što je publika sjajno prihvatila nastupe uz Bacha i Lehara veselimo se novom nastupu u Oktogonu. Sjajna akustika prostora daje veličanstvenu notu izvedbama, a atmosfera među gledateljima dokaz je kako nedostaje ovakvih sadržaja«, kazao je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća slavnog ansambla.

Zvuci Oktogona premijerno su predstavljeni u ožujku ove godine, a imaju za cilj obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti građanima najpoznatija djela klasične glazbe. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni