Zvukovi Oktogona – javne izvedbe poznatih klasičnih autora

Zvukovi Oktogona – javne izvedbe poznatih klasičnih autora

Zagrebački solisti će u nedjelju, 20. ožujka, u zagrebačkom Oktogonu od 12 sati održati koncert ususret rođendanu Johanna Sebastiana Bacha. Predviđeno trajanje koncerta je oko 45 minuta, a ulaz je besplatan.

Riječ je o predstavljanju novog projekta Turističke zajednice grada Zagreba.

»Zvuci Oktogona još je jedno u nizu neinvazivnih, održivih, a i sjajnih glazbenih događanja koje je pokrenula Turistička zajednica grada Zagreba. Sa Zagrebačkim solistima realizirali smo od početka pandemije niz prekrasnih projekata, približavajući takovrhunsku klasičnu glazbu našim sugrađanima i posjetiteljima«, izjavila je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Dodala je kako zahtjevna vremena stvaraju nove mogućnosti, a umjetnici i umjetnost nam sa svojim djelima i izvedbama pomažu da lakše prođemo kroz životne realnosti.

»TZGZ je strateški orijentirana prema razvoju kulturnog turizma, a kako je Zagreb izuzetno bogat upravo s kulturnim sadržajima, potrebno je učiniti dodatne napore u povezivanju kulture i turizma, s ciljem što veće valorizacije ovog proizvoda«, kaže Bienenfeld.

Zvuci Oktogona održat će se tri puta u godini, a imaju za cilj obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti građanima najpoznatija djela klasične glazbe. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni