Zvonko Bogdan i tamburaši Janike Balaša u Lisinskom

Zvonko Bogdan i tamburaši Janike Balaša u Lisinskom

Uz mađarske i rumunjske romanse, stare gradske pjesme, sevdalinke pa sve do antologijskih melodija poput posjetitelji će moći uživati uz Zvonka Bogdana i dvadeset i jednog tamburaša koji su svirali s Janikom Balašem, a sada su članovi Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u četvrtak 13. studenoga nastupit će istinski velikan tamburaške glazbe – Zvonko Bogdan. Koncert Vojvodino moja u sklopu kojega će svirati i 21 tamburaš Velikog orkestra počinje u 19.30 sati, a ulaznice za koncert su već u slobodnoj prodaji.

O stvaralaštvu Zvonka Bogdana, njegovim pjesmama ne treba posebno govoriti. Od mlađih generacija do najstarijih, malo kome nisu poznate pjesme Govori se da me varaš, Kraj jezera, Osam tamburaša, Fijaker stari, Prošle su mnoge ljubavi, Život teče u laganom ritmu, Tko te ima taj te nema…

Uz mađarske i rumunjske romanse, stare gradske pjesme, sevdalinke pa sve do antologijskih melodija poput U tom Somboru, Ej salaši na sjeveru Bačke i Već odavno spremam svog mrkova, posjetitelji koncertne dvorane moći će uživati uz Zvonka Bogdana i dvadeset i jednog tamburaša koji su svirali s Janikom Balašem, a sada su članovi Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine. Gosti na koncertu bit će Tamburaški sastav Dike iz Vinkovaca s pjesmom posvećenom Zvonku Bogdanu.

Želja nam je da zauvijek ostane uspomena na jedno vrijeme koje se ponoviti neće, na ravnicu prepunu salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama uz nezaboravnog vrhunskog pjevača, zaljubljenika u vojvođansku ravnicu i čuvara tradicije svojih predaka, te njegovu novu pjesmu: Vojvodino moja prašnjava i tija, vesela i tužna, blatnjava i pusta. Sva svitanja tvoja i zalasci sunca, kad pomislim na te suše mi se usta.

Cijene ulaznica: 120/160/200 kn

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Lisinskog ili online na www.ulaznice.hr.

Pogledajte kako je bilo na koncertu u Lisinskom prošle godine:


(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni