“Zvjezdani ratovi” od sada legalno dostupni i na internetu

“Zvjezdani ratovi” od sada legalno dostupni i na internetu

Predbilježbe su otvorene, a cijene se razlikuju od dobavljača. Primjerice, Google Play i Apple ih prodaju za 20 dolara svaki, a Vudu prodaje cijeli komplet za 90 dolara

Nova nada, prvi film iz epske svemirske opere Zvjezdani ratovi pojavio se još 1977. godine i premda se kao i svi kasnije snimljeni nastavi bavi budućnošću i naprednim tehnologijama, ova franšiza Georgea Lucasa tek će sada prigrliti mogućnosti modernog doba. Naime, izvorna trilogija i prednastavci bit će od ovoga tjedna dostupni na više video servisa. To su: iTunes, Amazon Instant Video, Vudu, Xbox video, Verizon FiOS, Disney Movies Anywhere i Google Play. Drugi, uključujući M-Go i PlayStation, također su najavili da će imati filmovi dostupne za kupnju.

No treba naglasiti da se radi o filmovima »posebnog izdanja«, a ne o verzijama koje su prikazivane u kinima, što znači da imaju neke Lucasove dodatke, koji nisu baš uvijek nailazili na dobar prijem kod publike. Ipak, zaljubljenici u serijal više neće moći prigovarati da se filmovi ne mogu legalno preuzeti na internetu, što je važna novost budući da neki od njih više ne koriste ni DVD-ove, a kamoli VHS kasete kao neki stariji fanovi.

Predbilježbe su otvorene, a cijene se razlikuju od dobavljača. Primjerice, Google Play i Apple ih prodaju za 20 dolara svaki, a Vudu prodaje cijeli komplet za 90 dolara. Tu su i razni bonus dodaci koje nude različiti dobavljači, kao i druge pogodnosti. Xbox, na primjer, daje avatara R2-D2 robota pratitelja uz uslugu Xbox Live onima koji naruče cijeli komplet.

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni