Žute vrećice za otpadnu plastiku stižu i obiteljskim kućama

Žute vrećice za otpadnu plastiku stižu i obiteljskim kućama

Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Čistoća u podjeli je žutih vrećica za odvojeno skupljanje plastične i metalne ambalaže obiteljskim kućama u gradu Zagrebu kako bi korisnici nastavili koristiti javnu uslugu.

Iz Holdinga obavještavaju da će korisnici koji žive u obiteljskim kućama dobiti žute vrećice u količini dostatnoj za godišnje razdoblje, odnosno dva paketa vrećica. U jednom paketu se nalazi 13 besplatnih vrećica volumena 60 litara, a količina dostatna za godišnje razdoblje je 26 vrećica, odnosno 2 vrećice mjesečno. Vrećice dostavljaju djelatnici Podružnice Čistoća. U isto vrijeme Hrvatska pošta d.d. nastavlja s podjelom smeđih vrećica za biootpad i žutih vrećica za plastičnu i metalnu ambalažu korisnicima koji stanuju u stambenim zgradama.

Građani su dužni koristiti javnu uslugu i odložiti žutu vrećicu na mjesto primopredaje otpada (uz ili na mjesto svog spremnika za miješani komunalni otpad) u vrijeme pružanja usluge odvoza vrećica za plastičnu i metalnu ambalažu, najranije na dan odvoza.

U Holdingu napominju da žute vrećice nisu namijenjene za odlaganje uz spremnike odvojeno skupljanje otpada na javnim površinama (tzv. zelene otoke) te mole građane da provjere Raspored odvoza.

Do zaprimanja žutih vrećica građani svakodnevno mogu koristiti žute spremnike na javnim površinama, kao i reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta.

Podružnica Čistoća je u travnju ove godine, s ciljem poboljšanja javne usluge, uvela mogućnost građanima da u posebne vrećice odvajaju plastičnu i metalnu ambalažu nastalu u njihovim kućanstvima. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni