Županijski natječaj za obnovljive izvore energije

Županijski natječaj za obnovljive izvore energije

Ove godine sufinancirat će se ugradnja 15 solarnih kolektorskih te 35 kotlovskih sustava na biomasu

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za sufinanciranje projekta „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Zagrebačkoj županiji“ u 2013. godini. Projekt predviđa sufinanciranje troškova nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 50 kućanstava na području Zagrebačke županije, a natječaj je otvoren do 17. lipnja 2013. godine.

Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije smatraju se solarni kolektorski sustav za pripremu potrošne tople vode i dogrijavanje objekta te kotlovski sustavi na biomasu – peći na pelete i pirolitički kotlovi. Ove godine sufinancirat će se ugradnja 15 solarnih kolektorskih te 35 kotlovskih sustava na biomasu.

Na natječaj se mogu javiti punoljetne fizičke osobe koje imaju izgrađeni ili u izgradnji objekt za stanovanje na području Zagrebačke županije. Troškove opreme i ugradnje sustava sufinancirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snosit će 40 posto troškova te Zagrebačka županija 10 posto, odnosno do maksimalnog iznosa od 15.000 kuna po kućanstvu. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

„Zagrebačka županija jedna je od vodećih županija u Hrvatskoj kada govorimo o energetskoj učinkovitosti“, istaknuo je župan Stjepan Kožić, podsjetivši kako su „u posljednje četiri godine solarni kolektori ugrađeni u čak 126 kućanstava na poručuju županije te su tako znatno smanjeni troškovi grijanja, ali se i uvelike doprinijelo zaštititi okoliša“ – zaključio je župan Kožić.

Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na službenoj web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr  i Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske www.regea.org te na brojevima telefona 01/6009 461, 01/6009 475 i 01/3098 315. Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u pisanom obliku, u zatvorenoj omotnici na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Vukovarska 72/V, 10000 Zagreb, uz naznaku „Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Zagrebačkoj županiji za 2013. godinu“ – Ne otvaraj. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni