Županijske potpore za žene poduzetnice i poduzetnike – početnike

Natječaj za žene poduzetnice namijenjen je subjektima malog gospodarstva koji su u većinskom vlasništvu državljanki RH te koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije. Pri dodjeli sredstava prednost će imati gospodarstva kojima je osnovna djelatnost proizvodnja, djelatnost tradicijskog ili umjetničkom obrta te subjekti s većim brojem zaposlenih

Zagrebačka županija dodijelit će 200.000 kuna subvencija za žene poduzetnice te 150.000 kuna subvencija za početak poslovanja poduzetnika, objavljeno je u četvrtak. Natječaji za navedena sredstva otvoreni su do iskorištenja sredstava odnosno do 31. listopada 2012. godine.

Natječaj za žene poduzetnice namijenjen je subjektima malog gospodarstva koji su u većinskom vlasništvu žena državljanki Republike Hrvatske, koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije, koji imaju najmanje jednog zaposlenika na neodređeno vrijeme te koji su pozitivno poslovali u prethodnoj kalendarskoj godini. Pri dodjeli sredstava prednost će imati gospodarstva kojima je osnovna djelatnost proizvodnja, djelatnost tradicijskog ili umjetničkom obrta te subjekti s većim brojem zaposlenih. Maksimalan iznos subvencije za žene poduzetnice iznosi 15.000 kuna.

Na natječaj za subvencije za početak poslovanja poduzetnika mogu se javiti subjekti malog gospodarstva sa sjedištem na području Zagrebačke županije, a koji su registrirani najranije 24 mjeseca prije objave ovog natječaja. Maksimalan iznos potpore za navedenu subvenciju iznosi 10.000 kuna. Prednost pri dodjeli sredstava imaju subjekti malog gospodarstva čija je osnovna djelatnost proizvodnja, tradicijski ili umjetnički obrti te subjekti malog gospodarstva u stopostotnom vlasništvu branitelja domovinskog rata, invalida, žena i mladih osoba (do 30 godina).

Obje subvencije mogu se koristiti za izradu poslovnog plana, investicijske studije te plana marketinga, za nabavu opreme za obavljanje osnovne djelatnosti, informatičke opreme i poslovnog softvera te za uređenje poslovnog prostora. Subvencije za žene poduzetnice dodatno se mogu koristiti i za izradu web stranice, a poduzetnice početnice (do 2 godine poslovanja) mogu ostvariti i subvenciju za sufinanciranje troškova čuvanja djece u iznosu do 5.000 kuna.

Inače, Zagrebačka županija će temeljem javnog natječaja za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva za 2012. godinu dodijeliti 2.035.000 kuna, a subvencije za žene poduzetnice te za početak poslovanja poduzetnika dvije su od devet mjera koja se sufinancira.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 31. listopada 2012. godine. Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-457 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr. Popunjeni obrasci za prijavu programa te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, PP 974, 10001 Zagreb. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni