Županijska Konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti

Županijska Konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti

Grad Požega središnjica je obilježavanja Svjetskoga dana hrane i Svjetskog dana kruha čija je poruka u Hrvatskoj, prehrana s malo soli. Cilj je osvijestiti javnost o potrebi fizičke aktivnosti i zdrave hrane

U povodu 16. listopada Svjetskoga dana hrane i Svjetskoga dana kruha koji je ove godine u Hrvatskoj posvećen smanjenju unosa soli u prehrani, danas se u Gospodarskoj komori grada Požege u Vukovarskoj 6 održava 7. Županijska Konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti koje su u Hrvatskoj vodeći uzrok smrtnosti. Prikazat će se tako primjeri dobre prakse zdravog življenja s područja Požeško-slavonske županije a slijedeći navedenu temu. To je u Hrvatskoj i središnji događaj obilježavanja Svjetskog dana hrane smješten u »ravnoj Slavoniji«.

Pokrovitelj događanja Ministarstvo zdravlja

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a organizatori su Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ). Potporu su konferenciji dali i drugi partneri uz potporu Požeško-slavonske županije i Grada Požege. Cilj je konferencije na jednom mjestu prikazati lokalne aktivnosti (proizvodnja zdrave hrane) u području promocije zdravlja i prevencije kroničnih bolesti odnosno osvještavati javnost o potrebi kretanja i fizičke aktivnosti, zdrave prehrane s malo soli, masti, šećera i ugljikohidrata. Namjera je postići veću učinkovitost u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i drugih oboljenja poput dijabetesa, pretilosti, pušenja i dr. Za posjetitelje organiziran je mjerenje krvnog tlaka dijelit će se i edukativni materijali o zdravom životu, a na štandovima će se moći kušati lokalni proizvodi (voće, povrće…). (S. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni