Županije povećala udio u Distributivnom centru na 11 milijuna kuna

Županije povećala udio u Distributivnom centru na 11 milijuna kuna

Distributivni centar započeo je s radom u ožujku 2012. godine. U 2012. godini ukupno je prodano 2.600 tona voća i povrća, a prihod od prodaje iznosio je 8,4 milijuna kuna

Zagrebačka županija povećat će svoj udio u trgovačkom društvu Distributivni centar za voće i povrće za 1,5 milijuna kuna – odlučeno je na  današnjoj sjednici Županijske skupštine.  Nakon ove Odluke,  udio Zagrebačke županije u Distributivnom centru iznosi 11 milijuna kuna.

Inače, Distributivni centar započeo je s radom u ožujku 2012. godine. U 2012. godini ukupno je prodano 2.600 tona voća i povrća, a prihod od prodaje iznosio je 8,4 milijuna kuna. U ovoj godini očekuje se prihod od prodaje u iznosu o 9,2 milijuna kuna. „Gradnja Distributivnog centra jedan je od najvažnijih realiziranih projekata Zagrebačke županije. Zahvaljujući Centru, naši proizvođači robu mogu na tržište plasirati tijekom cijela godine, a ne samo sezonski“, istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.  „Slijedi druga faza projekta koja podrazumijeva gradnju hladnjače kapaciteta 2.700 tona, čija se vrijednost procjenjuje na oko 15  milijuna kuna. Tek tada Distributivni centar postat će smislena cjelina. Stoga se nadam da će i Vlada RH prepoznati važnost ovoga projekta te nas podržati u njegovoj realizaciji“,  zaključio je Kožić.

Skupština je prihvatila Izvješće o provedbi programa energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije Zagrebačke županije za 2012. godinu te donijela Plan energetske učinkovitosti za 2013. godinu.

Za vrijeme Aktualnog sata vijećnike je zanimalo u kojoj je fazi izgradnja Doma za stare i nemoćne u Ivanić-Gradu te kako teče izgradnja pogona Plive u Savskom Marofu u općini Brdovec, trenutno najveće proizvodne investicije u Hrvatskoj. Postavljana su pitanja planira li Zagrebačka županija pokrenuti izgradnju nove OŠ u Jastrebarskom, kada će se sanirati OŠ Josipa Zorića u Dugom Selu, hoće li do početka iduće školske godine biti dovršena OŠ u Klinča Selima te kada će biti otvorena školska-sportska dvorana OŠ Pavao Belas u Brdovcu. Vijećnike je interesiralo kada će se riješiti problem neadekvatne dostupnosti hitne medicine na području Županije, koliko je sredstava u ovoj godini planirano za udruge koje se bave zaštitom okoliša, kako je Županija svoje programe u poljoprivredi prilagodila ulasku Hrvatske u EU itd.

Sljedeća, ujedno i posljednja Skupština Zagrebačke županije u ovom sazivu zakazana je za 19. ožujka 2013. godine. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni