Županija poljoprivrednicima sufinancira postavljanje solarnih elektrana

Županija poljoprivrednicima sufinancira postavljanje solarnih elektrana

(Ilustracija)

Poljoprivrednici s područja Zagrebačke županije mogu ostvariti do 70 tisuća kuna bespovratnih sredstava za ugradnju fotonaponskih sustava za proizvodnju električne energije – tzv. solarne elektrane na zgradama poljoprivredne namjene.

Zagrebačka županija je za tu svrhu osigurala 800 tisuća kuna u sklopu javnog poziva koji će biti otvoren do 15. studenoga, odnosno do utroška predviđenog iznosa.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić rekao je kako se Županija već dugi niz godina okreće zelenim, održivim politikama koje osim očuvanja okoliša pridonose i očuvanju prirodnih resursa.

Na natječaj se mogu prijaviti konvencionalni, profesionalni i mladi poljoprivrednici kojima je poljoprivreda osnovna ili dopunska djelatnost, a vrijednost solarne elektrane mora iznositi najmanje 30 tisuća kuna.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na mrežnoj stranici Zagrebačke županije. Više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo na broj telefona 01/6009-413 (radnim danom od 9 do 11 sati i od 13 do 15 sati). (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni