Županija podiže kredit od 80 milijuna kuna za gradnju škola i dvorana

Županija podiže kredit od 80 milijuna kuna za gradnju škola i dvorana

U Zagrebačkoj županiji gradit će se četiri nove sportske dvorane u Klinča Selima, Bedenici, Graberju Ivaničkom i Zaprešiću, dvije nove osnovne škole u Strmcu i Luki te će se dograditi i rekonstruirati još 11 škola.

Financijska sredstva za navedene kapitalne investicije osigurat će Zagrebačka županija u suradnji s gradovima i općinama te kreditnim zaduženjem za koje su vijećnici Županijske skupštine danas dali zeleno svjetlo.

Riječ je o 80 milijuna kuna vrijednom kreditu s rokom otplate od 10 godina uz fiksnu kamatnu stopu od 0,79%. „Kad su investicije u školstvu u pitanju čeka nas pravi građevinski „boom“. Ukupna vrijednost planiranih gradnji, rekonstrukcija te obnova škola i dvorana iznosi 201 milijun kuna što je iznimna financijska injekcija u gospodarstvo i nastavak naših nastojanja da djeci osiguramo jednake uvjete školovanja. S obzirom da naše gospodarstvo kontinuirano raste, a time raste i proračun Zagrebačke županije, otplata ovog kredita neće biti nikakav problem“, istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog izmjena i dopuna akcijskih planova javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu za 2020. godinu, donesen je Akcijski plan energetske učinkovitosti Zagrebačke županije za razdoblje 2020. – 2022. godine kao i Akcijski plan Županijske razvojne strategije za ovu godinu. (zg-magazin)