Županija osigurala novac za ljetovanje djece iz ratnog dijela Ukrajine

Županija osigurala novac za ljetovanje djece iz ratnog dijela Ukrajine

Ljetovanje je osigurano za one kojima je to ovoga trenutka i najpotrebnije – djecu koja su, pred ratnim sukobom, bila prisiljena napustiti svoje domove“, kazao je zamjenik župana Damir Tomljenović

Zagrebačka županija prihvatila je inicijativu veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka, te je osigurala 100.000,00 kuna za ljetovanje na Jadranu četrdeset i petero djece iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine, trenutno izbjeglih u Kijevsku oblast. Djeca će od 6. do 20. kolovoza boraviti na otoku Lošinju, u Dječjem odmaralištu Vrbovec u Nerezinama.

„Veseli me što se nastavlja prijateljstvo s Kijevskom oblasti, koje se na ovakav način širi i produbljuje“, rekao je u četvrtak zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović dodavši da je ljetovanje osigurano za one kojima je to ovoga trenutka i najpotrebnije – djecu koja su, pred ratnim sukobom, bila prisiljena napustiti svoje domove.

Poželjevši im ugodan odmor na Jadranu, zamjenik Tomljenović je rekao da je njihov boravak u Hrvatskoj svojevrsni nastavak prijateljske suradnje Zagrebačke županije i ukrajinske Kijevske oblasne državne administracije. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni