Županija osigurala 7,6 milijuna kuna za sportske dvorane u Novom Čiču i Samoboru

Županija osigurala 7,6 milijuna kuna za sportske dvorane u Novom Čiču i Samoboru

Zagrebačka županija sufinancirat će u 2015. godini izgradnju školskih sportskih dvorana u Novom Čiču i Samoboru za što će osigurati više od 7 milijuna kuna.

Gradnja nove školske sportske dvorane u Novom Čiču koštat će 12,9 milijuna kuna, a zajednički je financiraju Zagrebačka županija sa 40 posto ukupne vrijednosti i Grad Velika Gorica koji će osigurati 60 posto ukupnih sredstava. Gradnja dvorane započela je krajem prosinca 2014. godine, a završetak radova predviđen je za kraj srpnja ove godine.

Ujedno, Zagrebačka županija osigurat će 2,5 milijuna kuna tj. 25 posto sredstava za gradnju 10 milijuna kuna vrijedne sportske školske dvorane uz OŠ Samobor. Preostali iznos financirat će Grad Samobor koji će i provoditi postupak javne nabave radi odabira najpovoljnijeg ponuditelja.

Već dugi niz godina Zagrebačka županija financijski pomaže obilježavanje „okruglih“ obljetnica matičnih i područnih škola sa svog područja. Tako će u ovoj godini osigurati 32.000 kuna za obljetnice četiriju matičnih i četiriju područnih škola. Po 5000 kuna dobit će OŠ Milka Trnina iz Križa za 225-tu obljetnicu, OŠ Milana Langa iz Bregane za 60-tu obljetnicu, OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice za 40. obljetnicu te OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine za 25. obljetnicu. Po 3000 kuna dodijelit će se PŠ Bolč iz Dubrave za 190. obljetnicu, PŠ Domagović za 140. obljetnicu te PŠ Čeglje za 70. obljetnicu iz Jastrebarskog i PŠ Banovo iz Vrbovca za 50. obljetnicu rada. (zg-magazin)