Županija kupuje opremu zagrebačkim bolnicama

Županija kupuje opremu zagrebačkim bolnicama

Prednost kod odabira imat će ona oprema čija je svrha unapređenje dijagnostike

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova i poliklinika na području grada Zagreba u 2018. godini. Za tu namjenu osigurano je 300.000 kuna, a natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, tj. najkasnije do 31. listopada 2018. godine.

Budući da Zagrebačka županija nema opće bolnice na svom području, njeni stanovnici najčešće se liječe u bolnicama na području Zagreba. Stoga na ovaj način Županija želi neposredno sudjelovati u sufinanciranju nabave medicinske i laboratorijske opreme za bolničke ustanove i poliklinike na području grada Zagreba.

Pravo na podnošenje prijave imaju bolničke ustanove i poliklinike sa sjedištem na području grada Zagreba, a koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja za stanovnike s područja Zagrebačke županije.

Najveći iznos novčane subvencije koju pojedina bolnička ustanova ili poliklinika može ostvariti je 50.000 kuna s uključenim PDV-om, odnosno do 50 % ukupne investicije. Prednost kod odabira imat će ona oprema čija je svrha unapređenje dijagnostike. Nepovratna subvencija bit će isplaćena bolničkim ustanovama isključivo za troškove nabave medicinske i laboratorijske opreme, nakon provedene nabave koju provodi bolnička ustanova.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane ustanove da se prijave na javni poziv. Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, kao i potrebni obrasci nalaze se na web-stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji i javni pozivi. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni