Županija izdvaja 900.000 kuna za e-punionice i pametne klupe

Županija izdvaja 900.000 kuna za e-punionice i pametne klupe

Zagrebačka županija dodijelit će bespovratno 900.000 kuna gradovima i općinama sa svog područja za izgradnju e-punionica i postavljanje pametnih klupa. Javni poziv za dodjelu spomenutih sredstava otvoren je do 20. ožujka 2017. godine.

Prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje do prijave na ovaj javni poziv nemaju od strane Zagrebačke županije sufinanciranu i izgrađenu e-punionicu i/ili postavljenu pametnu klupu, ispunjavaju sve formalno-pravne i tehničke preduvjete za izgradnju i postavljanje e-punionice i/ili pametne klupe te imaju ugovorenu izgradnju i postavljanje e-punionice i/ili pametne klupe.

Maksimalna visina iznosa bespovratne potpore po jednom prijavitelju za e-punionicu iznosi 25.000 kuna, a za pametnu klupu 16.000 kuna. Pritom je važno napomenuti da jedan grad ili općina može dobiti potporu za izgradnju samo jedne e-punionice i/ili pametne klupe.

Tijekom 2016. godine Zagrebačka županija sufinancirala je sa 689.930 kuna izgradnju 12 e-punionica i to u svih 9 gradova te 3 općine od posebne državne skrbi Žumberku, Pisarovini i Pokupskom. „Projekt je izvrsno prihvaćen na terenu stoga ove godine nastavljamo s dodjelom potpora jer nam je želja da e-punionice i pametne klupe imaju svi naši gradovi i općine. Zagrebačku županiju često nazivaju“ zelenim zagrebačkim prstenom“, a ovo je jedna u nizu mjera koja se provodi s ciljem zaštite okoliša na način da se građanima omogući korištenje napredne infrastrukture za električna vozila, odnosno čitav niz mogućnosti poput besplatnog mobilnog interneta, pametnog USB punjenja, putem pametnih klupa«, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni