Županija donijela kriterije zakupa poslovnih prostora u domovima zdravlja

Županija donijela kriterije zakupa poslovnih prostora u domovima zdravlja

„Kreirajući kriterije za zakup vodili smo se činjenicom da je u ruralnim područjima sve teže dobiti liječnika jer ima daleko manje pacijenata od gradskih sredina i stoga će oni plaćati znatno nižu najamninu od one u gradovima“, rekao je župan Stjepan Kožić

Skupština Zagrebačke županije u ponedjeljak je donijela Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2018. godinu prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 656 milijuna kuna i ispunjeni su na razini 96,31 posto plana. Ukupni rashodi u 2018. godini iznose 617 milijuna kuna. U istom razdoblju u izvornom Proračunu ostvareni su prihodi od 347 milijuna kuna tj. 97,13 posto od plana te rashodi od 330 milijuna kuna.

Zbog izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Županijska skupština donijela je kriterije po kojima će se određivati zakupnina kod davanja u zakup poslovnih prostora Doma zdravlja Zagrebačke županije. Zakupnina će se utvrđivati prema površini poslovnog prostora, zoni u kojoj se nalazi, starosti objekta i prema tome koriste li ordinaciju jedan ili dva zakupca. Svaki od kriterija ima svoj koeficijent te će ukupnu cijenu zakupnine činiti njihov umnožak. „Kreirajući kriterije za zakup vodili smo se činjenicom da je u ruralnim područjima sve teže dobiti liječnika jer ima daleko manje pacijenata od gradskih sredina i stoga će oni plaćati znatno nižu najamninu od one u gradovima“, rekao je župan Stjepan Kožić.

Sva trgovačka društva, zavodi, ustanove i specijalne bolnice kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija u 2018. godini poslovali su pozitivno, osim Doma zdravlja Zagrebačke županije koji je morao iz vlastitih sredstava financirati troškove specijalizacije 17 liječnika s obzirom da je kasnila uplata ugovorenih sredstava. Na sjednici Skupštine primljena su na znanje izvješća o njihovu radu.

Donesena je i odluka o dodjeli Javnih priznanja Zagrebačke županije koja će se dobitnicima uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije u srijedu, 17. srpnja 2019. godine. Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se ravnateljici OŠ Sveta Nedjelja Anici Magdalenić, trgovačkom društvu Tabacco iz Zaprešića za proizvod „Hrvatski kišobran“, trgovačkom društvu BIO-ZRNO iz Nove Kapele u općini Dubrava, dugogodišnjem predsjedniku Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivanu Jurkinu, Udruženju obrtnika Zaprešić i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskom pjevačkom društvu „Jeka“ iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se udruzi Svetojanske mažoretkinje, dok će se nagrada za životno djelo dodijeliti kiparu, slikaru i kulturnom djelatniku Dragutinu Grgasu – Belom iz Zaprešića. (Zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni