Županija dodjeljuje 2,1 milijun kuna za razvoj poduzetništva

Županija dodjeljuje 2,1 milijun kuna za razvoj poduzetništva

Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika, za žene poduzetnice, za uvođenje standarda kvalitete i certificiranje, za zaštitu okoliša te za cjeloživotno učenje

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 2,1 milijun kuna za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva u 2013. godini. Natječaj za navedena sredstva otvoren je do 17. lipnja ove godine.

Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika, za žene poduzetnice, za uvođenje standarda kvalitete i certificiranje, za zaštitu okoliša te za cjeloživotno učenje zaposlenih, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti, tradicijske i umjetničke obrte te za projektnu dokumentaciju za gospodarske objekte.

„U proračunu za 2013. godinu planirali smo gotovo 25 posto više sredstava za Upravni odjel za gospodarstvo nego u prošloj godini jer smo svjesni da danas, više nego ikad, moramo stati iza svojih poduzetnika i obrtnika. Nastavljamo i s intenzivnim razvojem naših poduzetničkih zona kako bi privukli investitore poput IKEA-e, a znatan iznos osigurali smo i za izradu projektne dokumentacije za EU projekte“, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Također, župan je podsjetio i kako je Zagrebačka županija nedavno, radi ostvarenja viška prihoda iz prošle godine, Rebalansom povisila svoj Proračun na 301.018.541,00 kuna. „Proračun Zagrebačke županije zadnji je put prelazio 300 milijuna kuna 2008. i 2009. godine, stoga se nadam da je ovo najava početka gospodarskog oporavka, zaključio je.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj najkasnije do 17. lipnja 2013. godine. Tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-457 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Popunjeni obrasci te potrebna dokumentacija dostavljaju se na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V kat, PP 974, 10001 Zagreb. Također, zahtjevi se mogu predati i osobno na navedenoj adresi u pisarnici, prizemlje, soba br. 1. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni