Župan Kožić u utrci za novi mandat

Sporazum o političkoj suradnji potpisali su predsjednici šest županijskih organizacija: Stjepan Kožić (HSS), Dražen Bošnjaković (HDZ), Mate Ivančić (HSP dr. Ante Starčević), Zvonko Kunić (DC), Milivoj Špika (BUZ) i Božidar Ptičar (ZS). Predstavljanju kandidata i potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i predsjednik HSS-a Branko Hrg

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, na službenom je predstavljanju u nedjelju potvrdio svoju ponovnu kandidaturu, na predstojećim lokalnim izborima, za funkciju koju obnaša već 12 godina. Kandidat HSS-a, kojem su  potpisom Sporazuma o političkoj suradnji podršku dali čelnici HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević, DC-a, BUZ-a i ZS-a uvjeren je kako će svi žitelji Zagrebačke županije znati prepoznati njegov dosadašnji rad i pružiti mu priliku završiti započete projekte. Zamjenici župana Rudolf Vujević i Damir Tomljenović, obojica iz HDZ-a, također se ponovno kandidiraju za svoje sadašnje funkcije.

Sporazum o političkoj suradnji potpisali su predsjednici šest županijskih organizacija: Stjepan Kožić (HSS), Dražen Bošnjaković (HDZ), Mate Ivančić (HSP dr. Ante Starčević), Zvonko Kunić (DC), Milivoj Špika (BUZ) i Božidar Ptičar (ZS). Predstavljanju kandidata i potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Kozic_sporazum
S potpisivanja sporazuma

Kožić je prvenstveno iskoristio priliku zahvaliti stanovnicima svoje županije na podršci koju pružaju njemu i njegovom timu  tijekom zadnjih 12 godina. “U svakodnevnoj komunikaciji s mojim sugrađanima vidim da je moj trud, kao i trud mojih suradnika prepoznat te mi to daje snagu, nakon tri uspješna mandata, za ponovnu kandidaturu”, izjavio je Kožić.

“Kriza nas nije zaobišla, ali nije nas ni bacila na koljena. Dapače, ostali smo jedna od najstabilnijih županija u Hrvatskoj. Na našem smo području u proteklom mandatu uspješno proveli niz projekata, od kojih smo najviše ponosni na 40 sagrađenih i dograđenih škola i sportskih dvorana koje predstavljaju ulaganje u mlade generacije koje će nastaviti živjeti i uspješno raditi na području naše županije. Osim toga, županija se danas prometnula i u poželjno mjesto za ulaganja u čijim je poduzetničkim zonama osigurano 5.000 radnih mjesta“, kazao je Kožić, dodavši da će one i ubuduće služiti kao pokretač lokalnog i regionalnog razvoja. Podsjetio je da je za njegova posljednja mandata omogućeno otvaranje niza komercijalnih i industrijskih pogona poput tvornice Eurocable u Jakovlju, trgovačkog centra West Gate u Zaprešiću, Tvornice papira “Violeta” u Svetom Ivanu Zelini, novog pogona PIK-a u Vrbovcu te mnogih drugih.

“Još je puno posla pred nama i zato idemo dalje istim tempom. Trenutno se dvije najveće investicije u Hrvatskoj realiziraju upravo kod nas, u Zagrebačkoj županiji. To su proizvodni pogon Plive u Savskom Marofu i Poslovni centar IKEA-e u Rugvici, a uskoro očekujemo i 55 milijuna eura vrijedan projekt Hrvatske pošte u Velikoj Gorici,“  naglasio je Kožić. Vodoopskrba istočnog dijela županije, Centar za zbrinjavanje i gospodarenje otpadom, poboljšanje kvalitete hitne pomoći i integrirani javni prijevoz samo su neki od projekata čija se realizacija planira u narednom razdoblju.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg pozdravio je ponovnu kandidaturu Stjepana Kožića, iskazavši zadovoljstvo što je ovoliki broj stranaka odlučio podržati kvalitetno vodstvo Zagrebačke županije koje već godinama ostvaruje značajne rezultate na ovom području.

Dražen Bošnjaković govorio je u ime HDZ-a Zagrebačke županije o nastavku uspješne suradnje na regionalnoj razini koja je i dovela županiju do pozicije jedne od najrazvijenijih i najstabilnijih u Republici Hrvatskoj. „Ova će koalicija biti odgovorna za razvoj Zagrebačke županije u novom europskom okruženju,“ poručio je Bošnjaković. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni