Zrinka Moslavac izlaže u knjižnici Staglišće

Zrinka Moslavac izlaže u knjižnici Staglišće

(Zrinka Moslavac: “Prenatrpana vaza”)

Suvremena hrvatska slikarica Zrinka Moslavac predstavlja se izložbom i u zagrebačkoj knjižnici Staglišće (A. Prosenika 7) izborom iz svog bogatog apstraktnog opusa, »Nemiri i vrludanja«.

Moslavac je autorica zanimljivog opusa, većinom nefigurativnih motiva. Do sad je uspješno izlagala na nekoliko samostalnih izložbi.

U knjižnici Staglišće će od 8. siječnja biti predstavljen niz akrila na platnu velikog formata s izazovnim temama uznemirenih volumena, prožetih snažnim energetskim gibanjima,koje možemo pratiti i ili uočavati u snažnim kolorističkim nanosima.

To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju,univerzum koji će pokazati dugo skrivano lice i napokon se razotkriti.

Naravno, površine velikih formata doista su idealne za motive u kretanju i bilježenje njihovih vidljivih ali i nevidljivih tragova postojanja.

Akrili Zrinke Moslavac dostojno se priključuju ekspanziji apstrakcije u posljednje vrijeme, gdje svaki autor svojim doprinosom učvršćuje temelje nefigurativnog slikarstva u neprekidnom istraživanju i motiva i boja i formata.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni