Zrinjevac se pretvara u plažu uz More knjiga

Zrinjevac se pretvara u plažu uz More knjiga

Izdavačka kuća Lumen organizira petu manifestaciju More knjiga koja će se održati na Zrinjevcu od 1. do 14. srpnja. Posjetiteljima će biti na raspolaganju više od 300 naslova knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku koje se mogu besplatno pročitati.

Ovogodišnje izdanje, čiji dizajn prostora ponovno potpisuje svjetski umjetnik Mario Miše, pretvorit će omiljeni zagrebački park u intergalaktičnu plažu, a svi posjetitelji će moći otputovati u svijet knjiga i dalekih galaksija svakoga dana od 10 do 24 sata.

Manifestacija More knjiga, pokrenuta s ciljem buđenja interesa za svijetom knjiga i čitanjem te svim prednostima koje ono donosi, posjetiteljima nudi dvotjedno uživanje u velikom broju besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke uz pravi ljetni ugođaj – koktele nazvane po knjigama, ležaljke i posebno dizajnirani prostor.

„Manifestacija Mora knjiga nastoji na drugačiji i inovativan način popularizirati knjigu i potaknuti što veći broj ljudi na čitanje. Uz promociju kulture čitanja, ovim projektom želimo integrirati i ostale aspkete umjetnosti, kao što su glazba, film, likovna umjetnost i dizajn te svim domaćim i stranim posjetiteljima tijekom ljeta ponuditi bogati kulturno-zabavni sadržaj u samom srcu Zagreba“, istaknula je kreativna direktorica Mora knjiga Ana Marija Žužul.

Posebno iznenađenje ovogodišnjeg programa za sve ljubitelje dobre literature je lansiranje novog romana planetarno popularnog pisca G.R.R. Martina pod nazivom Vatra i krv. Uz novoobjavljene naslove i prigodne popuste, organizatori su pripremili i brojne zanimljivosti, među kojima su Lumen Art event, promocije najnovijih knjiga, filmske projekcije na otvorenom, aktivnosti nacionalne kampanje za promicanje čitanja djeci „Čitaj mi“ i druženja pod zvijezdama uz glazbeni programvza koji su zaduženi DJ Hrwoe te Harry Gustavson trio koji izvodi “intergalaktički jazz”. (zg-m)