Zovko i Petek zlatni na Tovinu memorijalu

Zovko i Petek zlatni na Tovinu memorijalu

Vjekoslav Zovko (Vodovod) i Petra Petek (Varaždin) pobjednici su 25. memorijala ‘Antun Tova Stipančić’, koji se u petak i subotu igrao u Domu sportova.

Turnir je u društvu s predsjednikom Stolnoteniskog saveza Zagreba Dragutinom Šurbekom, otvorio zagrebački gradonačelnik MIlan Bandić koji je poručio kako svi koji prate stolni tenis znaju za »zlatnu ljevicu«, neponovljivog Antuna Stipančića.

Proteklih je godina Stipančićev memorijal prerastao u jedno od najkvalitetnijih stolnoteniskih natjecanja u ovom dijelu Europe, a na ovogodišnjem Turniru sudjeluju više od 600 stolnotenisača iz Hrvatske i svijeta.

U finalu seniora Osječanin Zovko je ponovio uspjeh iz 2016. godine, a u finalu je s 3:0 (11, 8, 8) svladao Luku Martineka (Dugo Selo). Jedan od težih mečeva bio mu je onaj polufinalni, s Franom Runjićem je prošao nakon pet setova.

Zovko je kazao da su mu najteži mečevi bili s braćom Runjić. »Ovaj turnir sam bio u dobroj formi, ali sezona bi mogla biti i bolja. Izgubio sam neke mečeve koje možda i nisam trebao. Nadam se da će od ovog turnira krenuti na bolje«, rekao jeo.

Treće mjesto osvojili su Frane Runjić (Pula) i Ivan Zeljko (Donat).

Kod seniorki u finalu smo gledali dvije predstavnice Varaždina, Petek je s 3:0 (5, 7, 9) svladala klupsku suigračicu Ivanu Malobabić. Inače, i u 2015. godini je osvojila Tovin memorijal, dok je lani ispala u skupini. Petek je imala težak meč u polufinalu, protiv Ivane Tubikanec (Aquaestil) je gubila 2:1, ali uspjela je okrenuti meč (-6, 9, -8, 8, 8). Tubikanec je velik posao obavila u četvrtfinalu svladavši drugu nositeljicu Mirela Đurak (Dr. Časl ) s 3:1 (6, 6, -8, 7). Također, uz igračicu Aquaestila broncu je uzela i Mateja Jeger, koju je Malobabić nadigrala s 3:0 (8, 4, 10).

»Prošle godine sam imala peh, bila sam u teškoj skupini s Đurak i Malobabić. Ovo je za mene odličan rezultat, nedavno sam osvojila osječki turnir, u Zadru sam bila druga. Imam konstantu, dobro radim i to daje rezultata. Jedan od težih mečeva na ovom turniru bio mi je s Pavlović, od koje sam u HEP Superligi izgubila. Ima nezgodnu igru za mene, a težak meč je bio i s Bardač. Dosta naporan turnir, ali u presudnim trenucima ostala sam mirna«, kazala je Petra Petek.

U kadetskoj konkurenciji manje-više očekivani pobjednik, Ivor Ban (Mladost) je nakon Dugo Sela i Osijeka osvojio i Tovu. Inače, naslove pobjednika osvajao je i na prethodna dva memorijala u čast dugoreškoj ljevici. Težak meč u polufinalu s reprezentativni suigračem Filipom Borovnjakom (Zagreb), ali prošao je dalje nakon pet setova (11, -9, 11, -14, 9). Pet setova igrao je i u finalu, s tim da je protiv Brune Peteka (Tis) i gubio 2:1, ali zadnja dva seta uzeo je lagano (-12, 7, -10, 3, 6). Uz Borovnjaka broncu je osvojio i Aljaž Godec, koji je u četvrtfinalu s 3:1 izbacio prvog nositelja Lovra Zovka (Zagreb).

Kod kadetkinja veliki uspjeh za igračicu iz BiH Doru Ćosić. U petak je osvojila mlađekadetski turnir, u subotu kadetski pobjedivši u finalu Hannu Lončarević (Tis) s 3:1 (3, -7, 10, 9). Težak meč imala je u četvrtfinalu, protiv Ivone Štrige (Ljubešćica) je gubila 2:1 i spasila meč loptu, ali uspjela se izvući (-8, 7, -10, 10, 10). Bronca je pripala Mariji Gnjatić i Janji Matijašec (Ljubešćica). Kod najmlađih kadeta Benjamin Zijadić ponovio je uspjeh iz 2016., ovog puta je svladao Vitu Milaka (MGK Drava Žabnik) s 3:0 (7, 6, 8). Milak je imao neizvjestan meč u polufinalu gdje je pobijedio Franka Majcea (Zagreb) nakon početnih 0:2 u setovima (-8, -9, 7, 6, 4). Uz Majcena broncu je osvojio Simon Dvorski (Varaždin).

Kod djevojčica gledali smo rumunjsko finale, a Dora Moldovan bila je uspješnija od Andree Craiu s 3:1 (-8, 7, 9, 6). Broncu su osvojile Bruna Gučin (Stubaki) i Victoria Pustaj (Jaska). (hsts /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni