Zoran Primorac: U Rio ću samo kao gledatelj

Zoran Primorac: U Rio ću samo kao gledatelj

Nisam  još objesio reket o klin, nastavit ću još barem godinu dana igrati za svoj klub u Rusiji

Nakon poraza od Egipćenina El-Sayeda Lashina (3:4), naš najbolji stolnotenisač Zoran Primorac je okončao nastup na svojim sedmim Olimpijskim igrama. U Hrvatskoj kući novinarima je potvrdio kako su mu ovo definitivno posljednje Olimpsijke igre.

„Sedam olimpijada je uistinu veliko razdoblje i puno je tu bilo muke. S ovim bi Igrama bilo uistinu lijepo završiti karijeru, pa ću u Rio de Janeiro samo kao – gledatelj. Ne i kao natjecatelj“, rekao je 43-godišnji Primorac. Primorca ćemo, dakako, još gledati na sportskim terenima: „Nisam  još objesio reket o klin, nastavit ću još barem godinu dana igrati za svoj klub u Rusiji. Želja mi je nastupiti i na sljedećem Svjetskom te i na Europskom prvenstvu“, zaključio je najdugovječniji hrvatski olimpijac, koji je prvi put nastupio na Olimpijskim igrama još 1988. u Seoulu, kada je stolni tenis postao olimpijski sport.

Prisjećajući se prošlih Olimpijskih igara, naš je stolnotenisač kazao kako je bio posebno sretan što je na svom debiju u Seoulu stao na pobjedničko postolje, (srebrna medalja, osvojena u igri parova s Rumunjem Lupuleskuom). “Barcelona 1992. je također bila nešto posebno, prve Igre Hrvatske kao samostalne države, onaj naboj i zajedništvo nezaboravni su. U Sydneyju 2000. doživio sam veliko priznanje, nosio zastavu na ceremoniji otvaranja. A Peking prije četiri godine posebna je priča, stolnotenisače su ondje tretirali kao kraljeve”, prisjetio se.  (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni