ZOO dobiva “Afričku savanu”

Uređivanje ZOO-a po svjetskim standardima nastavlja gradnjom kompleksa nastambi u kojemu će dominirati vanjska nastamba za lavove ukupne površine 1500 m2. Na tom će prostoru obitavati i druge životinje afričke savane koje će od grabežljivaca biti odvojene posebnim barijerama. U dosadašnje nastambe lavova preselit će se deve

Gradonačelnik Milan Bandić danas je obišao Zoološki vrt u društvu s ravnateljicom Davorkom Maljković, suradnicima i novinarima, a u povodu izgradnje nastambe za lavove kao prve faze realizacije nove tematske cjeline Afrička savana. Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko pet milijuna kuna, koja se, nakon tropske kuće ocjenjuje prvom investicijom toga značaja u Zoološkom vrtu.  Kako se čulo, uređivanje ZOO-a po europskim i svjetskim standardima, u konkretnom se slučaju nastavlja gradnjom kompleksa nastambi u kojemu će dominirati vanjska nastamba za lavove ukupne površine 1500 m2. Osim lavova, na tom prostoru kao tematskoj cjelini, obitavati će i druge životinje afričke savane koje će od grabežljivaca biti odvojene posebnim barijerama. U dosadašnje nastambe lavova, rečeno je, u konačnici će se preseliti deve.

zoo_nastamba za lava

Došli smo na poziv ravnateljice da vidimo kako napreduju radovi. Prva faza, odnosno smještanje lavova bi trebala biti gotova do kraja ove godine a druga faza polovicom sljedeće godine. Naš zoološki vrt će po završetku ovog projekta dobiti još jedno mjesto izvrsnosti, ne samo za naše sugrađane i ljude iz Hrvatske nego i za goste iz Europe, ovo je najbolji poklon Zoološkom vrtu, Hrvatskoj i Zagrebu za ulazak u Europsku uniju, rekao je gradonačelnik zahvalivši ravnateljici i djelatnicima ZOO-a na predanom radu za dobrobit životinja koje se u njemu nalaze. Gradonačelnik je, također, najavio da će Grad zajedno sa ZOO vrtom aplicirati za dobivanje sredstava iz fondova EU, te posebno izdvojio da je na tom tragu i jučerašnje otvaranje predstavničkog Ureda Grada u Bruxellesu. (zg-m)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni