Znanstveni piknik u Boćarskom domu

Znanstveni piknik u Boćarskom domu

„Znanost često promatra svijet na granici nevidljivog. Na takav način povezujemo ono što zamišljamo s onim što uspjevamo skupiti, razumjeti ili izmjeriti. Ta tanka linija strahopoštovanja mjesto je kristalizacije istovremenog divljenja i straha od nepoznatog što u konačnici utječe na naše društvo.“

Mreža popularizatori znanosti organizirati će i ove godine „Znanstveni piknik“ u Boćarskom domu. Treći po redu Znanstveni piknik održati će se 14. rujna 2014. godine, a organizatori očekuju oko 40 000 posjetitelja.

Tema ovogodišnjeg Znanstvenog piknika je nevidljivi svijet i strah od nepoznatog.

„Znanost često promatra svijet na granici nevidljivog. Na takav način povezujemo ono što zamišljamo s onim što uspjevamo skupiti, razumjeti ili izmjeriti. Ta tanka linija strahopoštovanja mjesto je kristalizacije istovremenog divljenja i straha od nepoznatog što u konačnici utječe na naše društvo. Na granici s nevidljivim propitkuje se uloga i odgovornost znanosti u mikro i makro svemiru. Ponudite vaše vizije, suočite ih sa strahovima i objasnite što se krije u tom fascinantnom svijetu“, ističu organizatori.

(zg-magazin)