Zlato i srebro za plivače

Zlato i srebro za plivače

U završnici utrke naš je reprezentativac bio bolji i doplivao je do prvog mjesta ostavivši iza sebe Dimitriosa i Španjolca Diega Marina, koji je u zadnjim metrima sustigao Dimitriosa.

Na Europskom prevenstvu za juniore i mlađejuniore na otvorenim vodama koje se od 18. do 20. srpnja odžalo na zagrebačkom Jarunu, naši su plivački reprezentativci ostvarili odlične rezultate. Hrvatska je dobila europskog prvaka u konkurenciji mlađih juniora i viceprvaka u konkurenciji juniora.

U subotnjoj utrci na 7,5 kilometara Duje Milan član KDP Split osvojio je srebro u konkurenciji juniora. Milan je u zadnjem krugu iskoristio nepažnju francuskog pliavača, koji je plivajući na čelu vodeće skupine izašao izvan idealne putanje. Naš je plivač to primjetio i uspio je ući u vrh vodeće skupine. U napetom završetku utrke Milan je izborio drugo mjesto. Osim njega Hrvatsku je u ovoj utrci predstavljao i Matija Luka Rafaj, član sisačkog KDP Triton, koji je završio utrku diobom 19. mjesta.

U ženskoj konkurenciji naše juniorke Dina Levačić, Nika Perčić i Lucija Aralica, zauzele su 27., 28. i 30. mjesto.

Drugog dana Prvenstva na rasporedu je bila utrka mlađih juniora na 5 kilometara, a Hrvatsku su predstavljali Ivan Šitić iz KDP Split i Lovro Dijanović iz PK Osijek Žito. Odmah na početku utrke Šitić je zauzeo drugu poziciju iza vodećeg Grka Negrisa Dimitriosa. U završnici utrke naš je reprezentativac bio bolji i doplivao je do prvog mjesta ostavivši iza sebe Dimitriosa i Španjolca Diega Marina, koji je u zadnjim metrima sustigao Dimitriosa.

Zadnjeg dana natjecanja održana je štafetna utrka u kojoj nastupaju po dva plivača i jedna plivačica te se boduje vrijeme najsporijeg člana tima. Hrvatska je reprezentacija zauzela 14. mjesto, dok je u ukupnom poretku Hrvatska zauzela 8. mjesto.

Za mjesec dana u Izraelu će se održati Svjetsko juniorsko prvenstvo, a nažalost zbog nedostatka financija Hrvatsku će predstavljati samo troje predstavnika.

(zg-magazin; Foto:www.kdpdonat.info)