Zlatni Appleov sat u prodaji samo u “odabranim trgovinama”

Zlatni Appleov sat u prodaji samo u “odabranim trgovinama”

Analitičari su podijeljeni o tome može li tvrtka postati konkurent uspješnim luksuznim imenima poput Rolexa, Louis Vuittona ili Chanela

Nakon objave prvih informacija o Apple satu u rujnu prošle godine, kompanija na čelu s Tim Cookom u ponedjeljak je javnosti predočila nove detalje o proizvodu.

Pošto se u slučaju Apple sata radi o tehnologiji koja se mijenja i napreduje svake godine, bit će teško uvjeriti kupce da je takva kupnja vrijedna ulaganja

Sigurno je najveća vijest predstavljanje 18-karatnog zlatnog sata s cijenom od čak 10.000 dolara čime Apple očito želi spojiti luksuz, visoku tehnologiju i modu. Zlatni sat, jednostavno nazvan Edition, prodavat će sa samo u “odabranim trgovinama”, a njihov će broj biti ograničen.

“To je vjerojatno njihov način da poruče da se neće nalaziti u trgovačkim centrima”, rekao je Ken Nisch, maloprodajni strateg za The Washington Post. “Mislim da će se prodavati samo na ključnim mjestima poput Miamija, San Francisca i New Yorka.“ Ako se odluče za prodaju u svojim trgovinama pretpostavlja se da će morati stvoriti privatni prostor za VIP goste s ogledalima i satovima iza stakla.

Analitičari su podijeljeni o tome može li tvrtka postati konkurent uspješnim luksuznim imenima poput Rolexa, Louis Vuittona ili Chanela. Pošto se u slučaju Apple sata radi o tehnologiji koja se mijenja i napreduje svake godine, bit će teško uvjeriti kupce da je takva kupnja vrijedna ulaganja.

Cijena sportske verzije od 38 mm bit će 349, dok će veći model koštati 399 dolara. Modeli od nehrđajućeg čelika iznosit će od 549 do 1049 dolara.

Tim Cook je pokazao kako sat prima poruke, zatim ima funkciju ključa za otvaranje vrata, a može i rezervirati mjesto u zrakoplovu te koristiti brojne popularne aplikacije. Ima ugrađen zvučnik i mikrofon za primanje i uspostavljanje poziva te mogućnost registriranja kretanja „kao da imate trenera na ruci“. Iz kompanije poručuju da baterija u satu može izdržati cijeli dan.

Zaprimanje narudžbi počinje 10. travnja, kad će ih kupci moći vidjeti uživo i u trgovinama. Prodaja u nekim zemljama – Australiji, Kanadi, Kini, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu, Velikoj Britaniji i SAD- u započinje 24. travnja.

Također je predstavljen i MacBook, od 900 grama koji je 24 posto tanji u odnosu na dosadašnje izdanje, a dolazi u srebrnoj, zlatnoj i sivoj boji. Tipkovnica mu se proteže cijelom širinom, a ima samo jedan konektor USB-C za struju, USB i druge kabele. Dostupan je od istog dana kao i sat po cijeni od 1299 dolara. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni