Zlatne kune pripale Končaru i Pik Vrbovcu

Zlatne kune pripale Končaru i Pik Vrbovcu

U kategoriji srednje velikih trgovačkih društava Zlatne kune su dodijeljene tvtrkama Altpro d.o.o. i KFK Tehnika d.o.o.

Plakete tvrtkama je uručio Zlatan Frӧhlich, predsjednik HGK-Komore Zagreb i Sabina Škrtić, vršiteljica dužnosti predsjednice HGK. Frӧlich je istaknuo kako su ovogodišnji dobitnici pokazali izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvozu, zapošljavanju i inovativnosti

Tekst i foto: Valentina Vukoje

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore-Komore Zagreb jučer su dodijeljene Plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatna kuna je pripala tvrtci Končar-Energetski transformatori d.o.o. i Pik Vrbovcu-mesnoj industriji d.d. Končar-Energetski transformatori d.o.o. je zajednička tvrtka Končar Elektroindustrije d.d. i Siemensa AG, koja je osnovana 1996.g. Tvrtka se bavi proizvodnjom svih vrsta transformatora, a svoje proizvode izvozi u više od 80 zemalja u svijetu. Zapošljava 529 zaposlenika, a u 2012.g. je ostvarila prihod od 1,1 milijardu kuna. Končar-Energetski transformatori d.o.o. ove godine očekuje 40 posto veću realizaciju u odnosu na 2012. godinu. PIK Vrbovec-mesna industrija d.d. se bavi proizvodnjom mesnih proizvoda, a danas tvrtka uspjeva zadovoljiti 40 posto potreba za crvenim mesom i mesnim prerađevinama na hrvatskom tržištu. Tvrtka je u 2012. godini imala prihod od 1,9 milijardi kuna, a trenutačno zapošljava 1.633 zaposlenika.

U kategoriji srednje velikih trgovačkih društava Zlatne kune su dodjeljene tvtrkama Altpro d.o.o. i KFK Tehnika d.o.o. Tvrtka Altpro d.o.o. se bavi razvojem i proizvodnjom opreme za željeznička vozila i infrastrukturu, a trenutačno proizvodi više od 700 raznih uređaja i pozicija. Ova tvrtka također bilježi rast prihoda u 2012.g. i broja zaposlenika. KFK Tehnika d.o.o. je tvrtka iz Rugvice kraj Dugog Sela koja proizvodi metalne konstrukcije i djelove. U svojoj grupaciji zapošljava oko 200 zaposlenika.

komora Zagreb_zlatna_kuna

Izuzetni poslovni rezultati

Ekobit d.o.o. i OMV-INDOIL d.o.o. tvrtke su kojima je dodjeljena Zlatna kuna u kategoriji malih trgovačkih društava. Tvrtka Ekobit d.o.o. 1997.g. postaje Microsoftov partner, a od svojih početaka izvozno je orijentirana. Trenutačno zapošljava 30 zaposlenika i u prošloj godini ostvarila je dobit od 3 milijuna kuna. Proizvodnja cjevovodnog materijala i opreme za industriju, armatura za izgradnju ili rekonstrukciju industrijskih postrojenja samo je dio posla kojim se bavi tvrtka OMV-INDOIL d.o.o. Ova tvrtka sa sjedništem u Gornjem Stupniku zapošljava 33 zaposlenika.

Plakete tvrtkama je uručio Zlatan Frӧhlich, predsjednik HGK-Komore Zagreb i Sabina Škrtić, vršiteljica dužnosti predsjednice HGK. Frӧlich je istaknuo kako su ovogodišnji dobitnici pokazali izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvozu, zapošljavanju i inovativnosti. Naglasio je kako je Komora Zagreb unatoč negativnim trendovima u hrvatskom gospodarstvu u prvih šest mjeseci ove godine, povećala izvoz u odnosu na 2012. godinu te kako Grad Zagreb bilježi porast turističkih noćenja u prvih devet mjeseci ove godine za 17 posto. Frӧlich se osvrnuo i na ulazak Hrvatske u Europsku uniju. „Na nama je da maksimalno iskoristimo sve prednosti članstva, a Komora Zagreb je u tom kontekstu organizirala i više seminara o uvjetima poslovanja u EU kao i o korištenju fondova.“ Napomenuo je kako su ovu godinu obilježili i događaji koji su potresli rad Komore i doveli je u teško stanje. „Vjerujem da će Komora iz toga uskoro izići na način da bude još efikasniji servis svojih članica i reprezentant njihovih interesa u odnosima s ministarstvima i Vladom, promotor interesa članica u odnosima sa stranim partnerima te da bude institucija koja će još aktivnije raditi na obrazovanju i poticanju projekata koji pridonose ukupnom gospodarskom i društvenom razvoju“, zaključio je predsjednik Komore Zagreb.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni