“Zlatna” violinistica Katarina Kutnar svira u Palači Dverce

“Zlatna” violinistica Katarina Kutnar svira u Palači Dverce

»Zlatna« violinistica Katarina Kutnar 25. siječnja u Palači Dverce, Trg Katarine Zrinske 6, s početkom u 20 sati održava koncert u sklopu ciklusa »Zlatni Zagreb«. Prvi javni nastup imala je sa šest godina, a prvu 1. nagradu osvojila je već godinu kasnije. Dobitnica je najviših nagrada s brojnih hrvatskih i međunarodnih natjecanja, a predstavljala je Hrvatsku i na Euroviziji u Beču 2012. godine.

Vrsna mlada violinistica, potekla iz obitelji glazbenika, Katarina Kutnar trenutačno se usavršava u Weimaru, a za nastup u ciklusu »Zlatni Zagreb« u pratnji pijanista Domagoja Gušćića priprema atraktivni program koji će otvoriti virtuoznom Baladom za violinu solo belgijskoga violinista i skladatelja Eugènea Ysaÿea. Slijedi atraktivna Sonata za violinu i klavir turskoga pijanista i skladatelja Fazila Saya, dok program zaključuje antologijska Sonata u A-duru francuskoga orguljaša i skladatelja Césara Francka.

Nakon Zlatne dvorane u Opatičkoj 10, ciklus »Zlatni Zagreb« ove sezone »otkriva« još jednu palaču na Gornjemu gradu u Zagrebu i predstavlja je najširoj publici. Palača Dverce u 19. stoljeću bila je jedno od središta društvenoga i kulturnog života Gornjega grada, a njezina posljednja privatna vlasnica, kontesa Klotilda Buratti u raskošnoj plesnoj dvorani na prvome katu priređivala je raznolika primanja i zabave.

Njezinom voljom palača je 1912. darovana gradu Zagrebu kao rezidencija za svečanosti i primanja, a ciklus »Zlatni Zagreb« otvara je zainteresiranim posjetiteljima, koji će kroz nastupe naših najboljih mladih glazbenika uživati u njezinu jedinstvenom sjaju. Koncerti »Zlatnog Zagreba« održavaju se uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića.

Već samo doživjeti Palaču Dverce sasvim je posebno i rijetkima dostupno iskustvo, a uživati u koncertima u tome jedinstvenom i reprezentativnom gornjogradskom prostoru jednostavno – nema cijenu.

Kako do ulaznica?

Za dolazak u Palaču i praćenje koncerta 25.1. potrebno je posjetiti službenu Facebook stranicu ciklusa »Zlatni Zagreb« na adresi www.facebook.com/ZlatniZagreb i sudjelovati u nagradnoj igri. Zbog vrlo ograničenog broja mjesta, samo najbrži posjetitelji dobit će priliku posjetiti Palaču Dverce i uživati u koncertima. (zg-magazin)