Zlatna pirueta dovodi najveća svjetska klizačka imena

Zlatna pirueta dovodi najveća svjetska klizačka imena

Ovogodišnje natjecanje će ugostiti predstavnike 29 zemalja, odnosno 94 klizača, a Hrvatska će imati svoje predstavnike u tri kategorije

U zagrebačkom Domu sportova prosinac je rezerviran za ledene sportove, a posebno mjesto već 48 godina zauzima Zlatna pirueta Zagreba, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju, koje se ove godine održava se od 3. do 5. prosinca 2015.

Ovogodišnje natjecanje će ugostiti predstavnike 29 zemalja, odnosno 94 klizača, a Hrvatska će imati svoje predstavnike u tri kategorije: sportskim parovima te u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Između ostalog, nastupat će Aliona Savčenko, koja je od 2006. za reprezentaciju Njemačke sa svojim bivšim partnerom Robinom Szolkowim osvojila pet svjetskih i četiri europska zlata te dvije olimpijske brončane medalje. Na Zlatnoj pirueti klizat će s novim partnerom Brunom Masottom. Tu je i olimpijska pobjednica Ruskinja Adelina Sotnikova te aktualna svjetska i europska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa, dok će Hrvatsku predstavljati mlada klizačica Tena Čopor.

U muškoj konkurenciji najveća zvijezda je Denis Ten, brončani s olimpijskih igara koji je i prošle godine nastupio na Zlatnoj pirueti. Hrvatsku će predstavljati Nicholas Vrdoljak kojem će to biti prvi nastup u Zagrebu i prvi nastup za Hrvatsku.

Jake reprezentacije dolaze iz Rusije, SAD-a, Italije, Francuske i Japana, a sve to najava je još jedne zanimljive Zlatne piruete i potvrda vrijednosti dugogodišnje tradicije umjetničkog klizanja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni