Životinjski kutak obilježava treću godišnjicu rada

Životinjski kutak obilježava treću godišnjicu rada

Na Međunarodni dan životinja, u utorak 4. listopada s početkom u 17.30 sati Zagrebački životinjski kutak – informativni centar o životinjama grada Zagreba obilježava tri godine rada te su svi zainteresirani pozvani pridružiti se (ljubimci su dobrodošli).

Kroz tri godine postojanja Životinjski kutak prepoznat je među građanima kao mjesto na kojem mogu dobiti odgovore na najrazličitija ˝životinjska pitanja˝ poput onih vezana uz problematiku napuštenih pasa i mačaka, podizanju svijesti o važnosti zaštite životinja, ali i promociju rada Zoološkog vrta grada Zagreba, te Azila Dumovec.

Među uspješnijim i redovnim akcijama Životinjskog kutka je ‘Mačji ponedjeljak’ gdje ponedjeljkom mace koje traže udomitelje dočekuju posjetitelje, a srijedom je ‘Divlja srijeda’, kada se u kutku nalaze egzotične životinje o kojima posjetitelji mogu saznati mnogo zanimljivih informacija, a neke od životinja mogu držati u rukama.

A ‘Svaki tjedan pas jedan’, akcija je udomljavanja napuštenih pasa iz Azila Dumovec, koja traje pa od početka rada kutka građani mogu upoznati jednog psa iz Azila i udomiti ga na licu mjesta. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni