Životinje iz ZOO-a poručuju: Ma tko spava zimi?!

Životinje iz ZOO-a poručuju: Ma tko spava zimi?!

Svakog vikenda u 11.15 i 14.15 sati posjetitelji će imati prilike družiti se s mužjakom alpake te se s njime i slikati / Svi mogu sudjelovati u velikoj nagradnoj igri »ZOO grudanje«

Medvjedi se u prirodi pripremaju na zimski san, vjeverice su osigurale bogatu zalihu hrane u svojim skrivenim smočnicama, a svoje duplje izolirale od hladnoće mahovinom, lišćem i dlakom kako bi se mogle sakriti u zimskim noćima… I dok će mnogi pomisliti da je sve usnulo, iz Zagrebačkog zoološkog vrta poručuju: »Ma tko spava zimi?. Medvjedi, sove, crveni pande, lavovi, deve, leopardi…svi su budni. A tek životinje tropskih krajeva!«. Zimski ugođaj otkriva drugu stranu zoološkog vrta, a koliko je svaka životinja posebna, što se kod njih promijenilo i kako provode svoje zimske dane posjetitelji će moći saznati tijekom Egzotične zime u ZOO vrtu.

Naziv je to za događanja, brojne radionice, zabavne igre i sve edukativne programe koji će se tijekom zime održavati u Zoološkom vrtu. Program počinje u subotu 28. studenoga 2015. godine i traje sve do kraja veljače 2016. godine.

Najveća zvijezda ovogodišnje zime u ZOO vrtu zasigurno će biti alpaka Jassper. Naime, svakog vikenda u 11.15 i 14.15 sati posjetitelji će imati prilike družiti se s mužjakom alpake te se s njime i slikati. Od kuda dolazi, koliko je star, što voli jesti i sve druge zanimljivosti moći će saznati od timaritelja i edukatora koji su se, zajedno s alpakom, pripremali za program.

Kontakt sa zmijom, gušterima i kukcima

Svake subote i nedjelje u Tropskoj kući posjetitelji će moći istražiti životinjski svijet dodirom. U edukativnom kutku edukatori su pripremili razne preparate, od krzna risa, perja i jaja raznih ptica, rogova antilopa i jelena pa sve do svlaka zmije i lubanja zvijeri. Svakog vikenda edukativni kutak bit će posvećen drugoj temi, a sigurno će najzanimljiviji biti kontakt sa zmijom, deguom, gušterom ili pak kukcima.

Osim edukativnih kutaka vlastitu kreativnost moći ćete isprobati u edukativnim i kreativnim radionicama. Među ostalim, izrađivat će hranilice i kućice za ptice koje zalaze u naše vrtove.

Određenim vikendima lavlja se nastamba pretvara u prostor u kojemu će najmlađi moći vježbati znanje stranog jezika tik do naših lavova Lea, Nyote i Ayane. Edukativne igraonice na engleskom jeziku izvode se u suradnji s Helen Doron školom.

Jedna zasigurno zanimljiva aktivnost bit će i dio programa Zima oko svijeta u kojemu će posjetiteljima biti predstavljena zima u raznim područjima zemaljske kugle. Oni će moći upoznati životinjske vrste i kulturu dalekih krajeva. Bez da izađete iz ZOO vrta moći će proputovati gotovo čitav svijet. Krenite u Australiju, Sjevernu Ameriku ili Grčku, na vama je da samo da odlučite.

Slasna radionica

Subotom i nedjeljom posjetitelji mogu također sudjelovati i u Slasnoj radionici na kojoj će pripremati hranu za životinje te koju će naravno poslužiti životinjama i provjeriti kako uživaju u pripremljenim poslasticama.

Tijekom Egzotične zime u Zoo vrtu sve posjetitelje očekuje još mnogo iznenađenja. Svi mogu sudjelovati u velikoj nagradnoj igri ZOO grudanje u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade – ulaznica za sudjelovanje u programu Divlje ljeto, godišnja obiteljska ulaznica, majica ZOO vrta su samo neke od njih.

U Zagrebačkom ZOO-u poručuju kako su životinje uživale u produženom ljetu, no prije ili kasnije priroda mora ići svojim tokom pa nas ovih dana zima u pravom smislu počinje okruživati te je stiglo vrijeme kada se moraju pobrinuti za sebe i pripremiti se na zimu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni