Život velikog tenora – Andrea Bocelli

 Život velikog tenora – Andrea Bocelli

U karijeri mu je u početku pomogao Zucchero, koji je tražio nekog tko bi s Lucianom Pavarottijem snimio demo snimku za jedan duet

Veliki tenor, tekstopisac i producent Andrea Bocelli glazbom je okružen od djetinjstva, koje je proveo u Toskani. Od rođenja je okružen glazbom te je osvajao nagrade na raznim pjevačkim natjecanjima.

Ono što možda i nismo znali o Bocelliju jest da je u mladosti želio biti odvjetnik. Naime, upisao je studij prava u Pisi, iako ga ljubav prema glazbi nije puštala. Zarađivao je tijekom studija pjevajući po barovima, a studij je završio i godinu dana radio kao odvjetnik. Ljubav prema glazbi ipak je bila jača i odvela ga je u drugom smjeru.

U karijeri mu je u početku pomogao Zucchero, koji je tražio nekog tko bi s Lucianom Pavarottijem snimio demo snimku za jedan duet. Bili su očarani Andreom, a on se ubrzo predstavio i na San Remu. Pažnja medija raste, a karijera u popularnoj glazbi sve je uspješnija. Osim toga, 1994. pojavljuje se i u prvoj operi.

Na jednom koncertu otkrio je da su liječnici njegovoj majci rekli da ga pobaci jer će se dijete roditi s nekom vrstom invaliditeta. Naime, majka je tijekom trudnoće primljena u bolnicu s upalom slijepog crijeva. Pomogli su joj, ali i preporučili pobačaj. Ona to nije učinila. ” Rekli su joj kako je to najbolje rješenje jer će se beba roditi s nekom vrstom invaliditeta. Ali mlada i hrabra žena odlučila je da neće pobaciti i dijete je rođeno. Žena je bila moja majka, a ja sam bio dijete”, ispričao je Bocelli tijekom jednog koncerta.

Od rođenja je imao probleme s vidom. Rodio se djelomično slijep, dijagnosticiran mu je urođeni glaukom. Nakon što ga je, nažalost, kao dječaka pogodila lopta u glavu, tada je 12-godišnji Andrea potpuno izgubio vid. Utjehu je pronašao u svojoj velikoj ljubavi – glazbi. Mladi Bocelli nije dao invaliditetu da ga slomi – odlučio je pjevati, odlučio se obrazovati i živjeti punim plućima.

Više možemo doznati ovdje: https://www.andreabocelli.com/

https://youtu.be/huTUOek4LgU

Priredio: Ivan Remeta (Johnny)

Komentari su zatvoreni