Život je lijep

Život je lijep

Nije ovo poseban dan, isti je kao jučer, prekjučer, ali drugačiji jer sam danas dozvolila da me dotakne. I danas imam iste obaveze, probleme, ali vidim i ono što je lijepo.

Alisa W.

Kada ste zadnji put primjetili da je život lijep? Meni se to desilo danas neplanirano, spontano…Kako je lijepo jutro uz kavu i tišinu s ulice, još svi spavaju…  dan mi je krenuo dobro, sunčano je, toplo je, šušti lišće u predivnim bojama…, a onda na radiju Barry White i „You Are The First, My Last, My Everything“…baš to trebam.

Danas sam primjetila da je život lijep…ne slušam vijesti, uživam u sitnicama. Nije ovo poseban dan, isti je kao jučer, prekjučer, ali drugačiji jer sam danas dozvolila da me dotakne. I danas imam iste obaveze, probleme, ali vidim i ono što je lijepo.

Osjećaj je predivan, podsjetilo me je da se ne treba prepustiti, treba otvoriti oči i dogodit će se…

Znam da ću možda već sutra juriti, neću primjetiti, opet ću se živcirati radi događaja oko nas jer od toga ne možeš pobjeći, ali trebamo sami napraviti filter što i kako ćemo doživjeti, koliko će nas dirnuti. Današnji dan će mi biti svježi podsjetnik da ne budem slijepa jer:

Život je lijep

Lijepo li je igrat,
pjevat dok si mlad,
a još ljepše biti ljubljen,
to se zna, to se zna,
dobro zna, baš zna.

Zato sve što život pruža,uzmi sve,
izgubljeno nećeš vratit nikad, ne,
nikad ne, nećeš vratit ne,
nikad ne.

Život je lijep kad nijesi slijep,
ljubavni žar je Božji dar,
samo za njim čezne sveđ i mlad i star.

(Tereza Kesovija)