Živi zid podnosi novu prijavu protiv zagrebačkog gradonačelnika

Živi zid podnosi novu prijavu protiv zagrebačkog gradonačelnika

Bandića optužuju za pogodovanje norveškoj tvrtki

Klub zastupnika Život zida u četvrtak je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru najavio da će Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i Državnom odvjetništvu (DORH-u) podnijeti prijavu protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Zastupnici Živog zida smatraju da je gradonačelnik Bandić u izgradnji zagrebačkog rotora „pogodovao tvrtki Rotor jug” koja nema niti jednog zaposlenog, a čiji je vlasnik misteriozni Norvežanin Robert Hagen.

Na problematiku vezanu uz izgradnju rotora osvrnuo se saborski zastupnik Živog zida i vijećnik gradske četvrti Novi Zagreb-Zapad Damjan Vucelić.

„Sudski procjenitelj je čestice uz rotor i McDonalds Novi Zagreb – Zapad katastarska općina Blato, procijenio na 970 kuna po četvornom metru. Nakon što se postavilo pitanje kako je moguće da je cijena tako niska, a da istovremeno Grad Zagreb kupuje u Oranicama kilometar zračne linije po tri puta većoj cijeni novi je procjenitelj napravio novi procjenu i cijena je preko noći narasla za dva puta. Tvrtka koja je kupovala čestice morala je platiti 8 milijuna kuna“, pojasnio je Vucelić. Zaključio je da se „pogodovalo tvrtki Rotor jug, koja je vlasnica parcela”. Naime, ta tvrtka je, tvrti Vucelić, dobila besplatno uređenje zemljišta na koje se dovezla nova zemlja i izgradila nova infrastruktura.

„Postavlja se pitanje o čijem se to trošku radilo. Što se tiče same tvrtke, ona posluje s nula zaposlenih, lani je ostvarila 49.000 kuna prihoda i sumnjivo je tko je njen pravi vlasnik”, kaže Vucelić.

Dolores Schauer iz Živog zida se osvrnula na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP). Naglasila je da je tragikomično da u gradu u kojem svi građani nemaju vodovod, kanalizaciju, gdje je najveće klizište u Europi, a grad se guši u smeću, gradonačelnik razmišlja o gradnji „Manhattana”.

Damjan Vucelić je na upit novinara komentirao i 15 HDZ-ovih amandmana na GUP. „Ukoliko HDZ na sjednici Skupštine odbije Bandićev GUP, automatski zakupljeni zastupnici – Bandićevi žetončići više neće dizati ruku za Plenkovića i njegovu Vladu koju održavaju na životu. Ovim manevrom HDZ kupuje još tjedan dana vremena“, zaključio je Vucelić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni