Živi zid izabrao novo vodstvo

Živi zid izabrao novo vodstvo

Živi zid je u Zagrebu izabrao novo stranačko vodstvo na izvanrednoj izbornoj skupštini (nedjelja 19. lipnja), na kojoj je iz vodstva Živog zida izbačen njegov čelnik i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić, protiv kojega su članovi stranačke skupštine podnijeli četiri kaznene prijave, dok je Sinčić medijima priopćio da je izvanredna skupština – protupravna.

Novi predsjednik Živog zida je Siniša Gabrić, dopredsjednik je Neno Koljaja, a glavni tajnik Hrvoje Kekez. Kaznene prijave DORH-u i Uskoku podnesene su protiv dosadašnjeg vodećeg trojca Živog zida – Ivana Vilibora Sinčića, Vladimire Palfi i Ivana Pernara, koji su bili supredsjednici Živog zida do prosinca prošle godine, rečeno je Hini nakon izvanredne skupštine održane u zagrebačkom hotelu Laguna.

“Izvanredna skupština sazvana je zbog saznanja o krivotvorenju dokumenata, lažiranja glavne skupštine stranke te pokretanja kaznene odgovornost protivi Ivana Pernara, Ivana Sinčića i Vladimire Palfi. Mi smo na zahtjev jedne trećine članova skupštine sazvali izvanrednu skupštinu na kojoj je izmijenjen statut. Stranku više ne vodi pet supredsjednika jer se taj model pokazao neučinkovitim. Stoga smo izabrali predsjednika, dopredsjednika i glavnog tajnika koji će zastupati stranku”, izjavio je novoizabrani predsjednik Živog zida Siniša Gabrić.

Sinčić se nije prisustvovao skupštini iako je bio pozvan. “Da je došao, vjerojatno bi bio izabran na neku od dužnosti zbog svoje popularnosti u javnosti. No, vjerojatno je odustao zbog pritiska četiri kaznene prijave koje su protiv njega pokrenute zbog kršenja zakona o političkim strankama te kršenja statuta stranke”, pojasnio je glavni tajnik Kekez. Inače, prijave DORH-u i Uskoku podnijeli novi predsjednik stranke Siniša Gabrić i glavni tajnik Hrvoje Kekez.. Podnijeli su ih u veljači ove godine nakon niza bezuspješnih pokušaja da se nađu sa Sinčićem i dobiju uvid u stanje stranke, kako stoji u njihovoj izjavi za medije.

Prema Kekezovim tvrdnjama, na izvanrednoj izbornoj skupštini imali su kvorum, a sve donesene odluke su pravovaljane.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni