Zimski san za konjicu iz Maranella

Zimski san za konjicu iz Maranella

Moćna ergela od nekoliko stotina rasnih trkaćih„konja“ je nakon jurcanja i zujanja u visokoj turaži očito zaslužila malo odmora. Uostalom, „gazda“ nije nabavio ni zimske gume … Ali, s druge strane, jeste li ikad vidjeli jedan „ferrari“ sa zimskim gumama?

Vozeći se ovih dana ulicama našega grada zamijetili smo da u jednoj od njih pod snijegom stoji jedan vrlo interesantan primjerak na četiri kotača. Iznenadilo nas je kad smo se izbliže uvjerili da je riječ o ni manje ni više no superbrzom i neodoljivom „ferrariju F430“, naravno, crvene boje (a kakve druge, pitali bi pravi Ferrari fanovi, kad je u pitanju ovaj proizvođač?).

Moćna ergela od nekoliko stotina rasnih trkaćih„konja“ je nakon jurcanja i zujanja u visokoj turaži očito zaslužila malo odmora. Uostalom, „gazda“ nije nabavio ni zimske gume … Ali, s druge strane, jeste li ikad vidjeli jedan „ferrari“ sa zimskim gumama? Ma taj više bolid no automobil uopće nije za zimu, stoga nas ni ne čudi da sad mirno stoji na parkiralištu. Jedino je neobično da mu vlasnik nije priskrbio barem nekakav privremeni „krov nad glavom“. Ili je to možda učinio namjerno, da se „konjica“ previše ne razmazi? Ma bit će da je tako. Neka malo i talijanski šminker osjeti kako je to biti cijele dane po vani po ovoj zimi. Neka se i dalje neprimijećeno skriva pod snježnim pokrivačem.

Ionako će ponovno biti „glavni“ na cesti, i to već s prvim zatopljenjem. U međuvremenu, neka malo i „konfekcijski“ primjerci dođu do izražaja…

ferrari_F430_bok

Kako zvučim?

 

(B. J.)