Zimska služba raspolaže s više od 400 kamiona

Zimska služba raspolaže s više od 400 kamiona

“U svim našim skladištima je preko 20.000 tona soli za posipanje petlji, nadvožnjaka, mostova i brdskog djela, svakodnevno se nadopunjava, tako da smo svaki dan spremni“, rekao je Perić

Zimska služba je u subotu na parkiralištu Zagrebačkog velesajma održala smotru svojih vozila i specijalne opreme. Smotri je sa suradnicima nazočio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je istaknuo da je Zimska služba spremna djelovati 24 sata kako bi sve ulice u gradu bile očišćene od snijega.

„Ovo je demonstracija spremnosti Zimske službe, tu je 350 manjih i većih vozila, a 50-tak ih je već na trenu“, izjavio je gradonačelnik Bandić, dodajući kako služba na raspolaganju ima ukupno više od 400 vozila. Ustvrdio je da Zagreb ima najspremniju i tehnički najbolje opremljenu zimsku službu u Europi. Izrazio je uvjerenje da neće pasti puno snijega, ali i da je zagrebačka Zimska služba spremna kao da će ga pasti metar.

„Prošle godine smo očistili 2600 kilometara zagrebačkih cesta. Više od 600 kilometara nogostupa i sporednih cesta, ukupno 3200 kilometara. Potrošili smo oko 40 milijuna kuna, a ove godine je predviđeno isto toliko”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste Dragan Perić je zahvalio svim djelatnicima Zimske službe na predanom radu, kao i gradonačelniku Bandiću na opremljenosti te službe.

„Naš Centar je opremljen s GPS uređajima, detektorima, ledomatima koji javljaju stanje i temperaturu kolnika te mogućnost nastanka ledišta. U svim našim skladištima je preko 20.000 tona soli za posipanje petlji, nadvožnjaka, mostova i brdskog djela, svakodnevno se nadopunjava, tako da smo svaki dan spremni. Da se sutra zatvore sve ceste u Hrvatskoj, grad Zagreb može besprijekorno funkcionirati“, rekao je Perić.

Smotra Zimske službe ovjekovječena je i milenijskom fotografijom.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni