Zimska služba radi punom parom

Zimska služba radi punom parom

»Treba očistiti sve u gradu Zagrebu: pločnike, nogostupe, tramvajska stajališta, prilaze bolnicama i državnim institucijama tako da u ponedjeljak svi mogu bez problema doći na svoja radna mjesta«, poručio je gradonačelnik Bandić

Snijeg je i u petak različitim intenzitetom padao na širem gradskom području. Ceste se kontinuirano čiste, ali se zbog zimskih uvjeta vozi sporije i uz dodatni oprez, javljaju iz Zagrebačkog holdinga. Zimski su uvjeti i u ostatku Hrvatske. Kasne autobusi iz  drugih dijelova Hrvatske.

Kolnici su mokri i skliski, pojačan je promet na prometnicama u širem gradskom središtu. Tijekom čišćenja pojedinih dionica iz sigurnosnih se razloga povremeno zaustavljaju ili skraćuju autobusne linije.

Aktualno stanje u prometu pratite na ovoj poveznici.

Nakon snježnih oborina na Zagrebačkom području u posljednja 24 sata te najava prognostičara koji predviđaju da će se one nastaviti, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u petak je sazvao je stožer Zimske službe u Centralnoj bazi Žitnjak.

»Na terenu su 224 ekipe koje čiste ceste prvog i drugoga reda«, rekao je jutros gradonačelnik. Upozorio je da bi se tijekom vikenda temperature mogle spustiti ispod minus 15, pa poručio da se, danas kada prestane padati snijeg, ceste što brže očiste. »Treba očistiti sve u gradu Zagrebu: pločnike, nogostupe, tramvajska stajališta, prilaze bolnicama i državnim institucijama tako da u ponedjeljak svi mogu bez problema doći na svoja radna mjesta«, poručio je.

Također je apelirao da se najmudrija generacija sugrađana, oni treće životne dobi, posebno paze te da ne izlaze van ukoliko nije nužno. »Neka nazovu svoje mlađe unuke, sinove i kćeri da im priprave nešto tako da sebi sačuvaju zdravlje«, napomenuo je.

Nedjeljko Došen, dispečer u Zimskoj službi, nadodao je da će sutra i u nedjelju, prema prognozi, snijeg manje padati, ali da će u nedjelju temperature pasti što će stvoriti poledice. »Ceste ćemo posipati sa soli tako da poledica neće stvarati probleme«, istaknuo je Došen.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba je upozorio na činjenicu da upravo zimi tijekom najnižih temperature dolazi do većeg broja požara. Apelirao je na građane da održavaju svoje dimnjake, a brigu plinske i električne instalacije da prepuste profesionalcima tako da bude što manje sam svoj majstor problema.

Brojevi telefona Zimske službe: 01/ 6422-227, 01/ 6422-228. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni