Žičara od četvrtka ponovno u prometu

Žičara od četvrtka ponovno u prometu

(Foto: ZET)

Zbog ranije najavljene druge faze radova na dodatnom smanjenju buke sljemenske žičare, kao i zbog provođenja zakonom propisanih vježbi HGSS-a te redovnog servisnog pregleda, sljemenska žičara neće biti u pogonu od ponedjeljka, 13. lipnja, do srijede, 15. lipnja.

Druga, odnosno završna faza dodatnog smanjenja buke obuhvaća oblaganje kutne građevine izolacijskim materijalima. U ZET-u navode kako se očekuje da će se radovi nastaviti još dodatnih tjedan dana nakon puštanja žičare u rad, ali da oni neće utjecati na njeno prometovanje.

Vježba Hrvatske gorske službe spašavanja je obavezna aktivnost koja se provodi radi podizanja spremnosti u slučaju potrebe za spašavanjem putnika iz gondola s visine.

U ZET-u ističu kako je proizvođač propisao redovni servisni pregled, a pregled je obvezan i sukladno važećem pravilniku kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare.

»Sve navedene aktivnosti usklađene su kako bi se minimalno utjecalo na redovan rad žičare, koja će za posjetitelje ponovno biti otvorena od četvrtka, 16. lipnja«, zaključuju u ZET-u. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni