Žičara kao vreća bez dna: Potrošeno 78 milijuna kuna više od planiranog

Žičara kao vreća bez dna: Potrošeno 78 milijuna kuna više od planiranog

Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Zagreba za 2019. koji se našao na dnevnom redu predstojeće sjednice Gradske skupštine ukazuje da je u prvih pola godine na Žičaru Sljeme potrošeno čak 78 milijuna kuna više od planiranog. Naime, prvotni je plan bio da će se uložiti 29 milijuna, no u tom je razdoblju prema Izvještaju potrošeno čak 107,3 milijuna kuna!

Istovremeno, za nerazvrstane ceste planirano je 135,2 milijuna, realizirano je 21,8 milijuna, a bolje nisu prošle ni javne površine na kojima nije dopušten promet i zelene površine za koje je planirano 82 milijuna, no izvršeno je tek 10,1 milijun kuna, piše Vedran Brkulj za tportal.

Najgore je stanje s modernizacijom pothodnika, za koje je bilo predviđeno 16 milijuna kuna, no nije realizirano ništa, a s nulom je zaključilo i reciklažno dvorište u Donjoj Dubravi, za koje je bilo predviđeno 200.000 kuna, prenosi tportal.

Među kapitalnim ulaganjima u objekte društvenih djelatnosti najlošije su prošle predškolske ustanove. Za njih je u ovoj godini planirano 11,8 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci realizirane su tek 542 tisuće kuna, piše tportal. (ZG-m)