Zgroženi time što je Dalmacija news objavio pogubljenje novinara

Zgroženi time što je Dalmacija news objavio pogubljenje novinara

Na tom videu vide se i brojne snimke drugih dekapitiranih tijela, pa i tijela djece, a urednici Dalmacija newsa odlučili su da objave taj odvratni, krvoločni video. Takav tip senzacionalizma je za svaku osudu

Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je time što je portal Dalmacija news objavio jučer video snimku pogubljenja američkog novinara Jamesa Foleya, stoji u današnjem priopćenju Društva koje potpisuje njegov predsjednik Zdenko Duka. Pripadnici tzv. Islamske države objavili su u utorak tu video snimku na internetu ali nijedan od uglednih svjetskih medija nije naravno to prenio i objavio kako američkom kolegi brutalne ubojice nožem režu glavu. Nije još jasno je li ta snimka autentična ali to nema baš nikakve veze sa suštinom stvari i s krajnje neetičkim, neprofesionalnim postupkom uredništva Dalmacija newsa.

“Na tom videu vide se i brojne snimke drugih dekapitiranih tijela, pa i tijela djece, a urednici Dalmacija newsa odlučili su da objave taj odvratni, krvoločni video”, navodi Duka i dodaje kako je takav tip senzacionalizma za svaku osudu. “Primjerenu i hitnu reakciju očekujemo i od Vijeća za elektroničke medije”, napominje.

“HND još jednom poziva sve medije u Hrvatskoj da poštuju sva novinarska profesionalna pravila, da ne podliježu senzacionalizmu ne bi li na krvi i nasilju zaradili koju kunu više i da se u uređivanju medija rukovode porivom za istinom, pravdom i humanošću”, navodi se u priopćenju. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni