Zgrada “Zemaljske uzorite pivnice” bit će pretvorena u muzejski depo

Zgrada “Zemaljske uzorite pivnice” bit će pretvorena u muzejski depo

U auli Gradske uprave u ponedjeljak je predstavljen projekt rekonstrukcije napuštene zgrade »Zemaljske uzorite pivnice« u Kačićevoj ulici, koja će postati čuvaonica eksponata Etnografskog muzeja.

Vrijednost projekta je procijenjena na nešto više od 40 milijuna kuna, a 85 % iznosa osigurano je iz fondova Europske unije dok će ostatak pokriti Grad Zagreb.

Ravnateljica Etnografskog muzeja Goranka Horjan je istaknula kako projekt rješava važni problem Zagreba, a to je nedostatak čuvaonice za smještaj muzejskih zbirki te bi se njime trebalo osigurati oko 2400 četvornih metara korisnog prostora.

Na mjestu nekadašnje pivnice će tako niknuti čuvaonica, interaktivni depo i radionica te će na taj način ovaj prostor postati jedan kreativni baštinski centar.

Zgrada čuvaonice Etnografskog muzeja u Kačićevoj ulici trebala bi biti gotova do 2023. godine.

Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje je u svojoj pismenoj izjavi uputio čestitke Etnografskom muzeju i Gradu Zagrebu na ovom značajnom projektu istaknuvši da je obnova brownfiled lokacije zahtjevan zadatak kojim se želi urediti vrijedan prostorni resurs unutar kulturno-povijesne cjeline Donjeg Grada. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni