ZgKUL donosi koncerte dua 2Cellos i Zagrebačke filharmnonije

ZgKUL donosi koncerte dua 2Cellos i Zagrebačke filharmnonije

Glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturno-turističkih sadržaja očekuje sve posjetitelje ovogodišnjeg ZgKUL-a s ciljem da se grad Zagreb čvrsto pozicionira na karti europskih kulturnih metropola i ljetnih destinacija

Ovog ljeta od lipnja do rujna glavni grad Hrvatske još jednom će pokazati da je moderna europska metropola, a Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL ponudit će mnogo nezaboravnih kulturnih događaja, najavljeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Iznimno bogati program ZgKUL-a ove će godine postati bogatiji za još jednu novu festivalsku atrakciju: novi festival na otvorenom Zagreb Classic koji će na Trgu kralja Tomislava okupiti niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih Zagrebačkom filharmonijom, rečeno je na konferenciji.

U sklopu toga novog festivala 2.7. posjetitelje očekuje i veliki rođendanski koncertni spektakl 2Cellos-a kojeg ovaj planetarno popularni dvojac i Grad Zagreb daruju svim Zagrepčanima i njihovim gostima, no to je samo jedna u nizu brojnih kulturnih poslastica.

Iznimno bogati program ZgKUL-a ove će godine postati bogatiji za još jednu novu festivalsku atrakciju: novi festival na otvorenom Zagreb Classic koji će na Trgu kralja Tomislava okupiti niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih Zagrebačkom filharmonijom.

U sklopu toga novog festivala 2.7. očekuje nas i veliki rođendanski koncertni spektakl 2Cellos-a kojeg ovaj planetarno popularni dvojac i Grad Zagreb daruju svim Zagrepčanima i njihovim gostima, no to je samo jedna u nizu brojnih kulturnih poslastica.

»Kao zagrebački gradonačelnik iznimno sam ponosan što je grad Zagreb izrastao u istinsku europsku metropolu, a kultura i raznolika kulturna događanja koja se danas tijekom ljeta održavaju daju dušu našem gradu i čine život u njemu bogatijim i ljepšim. Upravo zato smatram da je Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL manifestacija koja će omogućiti da Zagreb nastavi razvoj u smjeru jedne od najatraktivnijih europskih ljetnih destinacija na čemu svi u Gradu svakodnevno radimo«, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dodao kako je posebno sam što je ove godine programu ZgKUL-a priključena i nova, izuzetno atraktivna manifestacija velikih simfonijskih orkestara – Zagreb Classic.

»ZgKUL je prije svega manifestacija u kojoj želim da uživaju svi naši sugrađani, ali i sve brojniji turisti. Pozivam stoga sve svoje Zagrepčane da ovoga ljeta budu posjetitelji programa ZgKUL, ali i da zajedno s nama još jednom pokažu kako su i najbolji domaćini«, poručio je gradonačelnik.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić kazao je kako smo svjedoci da kultura u svjetskim razmjerima postaje sve bitniji čimbenik gospodarskog, kao i turističkog rasta i razvoja. »I upravo zato ispred Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport inicirali smo Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL s ciljem da pod jednim jakim zajedničkim brandom okupimo sve najkvalitetnije kulturne programe koji se tijekom ljetnih mjeseci održavaju u Gradu Zagrebu te da ih na toj zajedničkoj platformi na najbolji mogući način predstavimo i promoviramo svim posjetiteljima«, objasnio je Lovrić .

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld rekla je kako je Zagreb, kao glavni grad i metropola svojevrsni predvodnik turističkih i kulturnih trendova na području Hrvatske, a manifestacija ZgKUL okuplja najbolje ljetne kulturne programe u Zagrebu. »Turistička zajednica grada Zagreba stavlja poseban naglasak na kulturni turizam koji je jedan od glavnih motivatora posjetitelja na odabir destinacije, kao i razlog samog dolaska u nju«, dodala je.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch kaže da je ponosan što je upravo Zagrebačka filharmonija preuzela ulogu organizatora novoga izuzetno zanimljivog glazbenog festivala – Zagreb Classic te je siguran da će tim novim projektom približiti simfonijske orkestre i prekrasnu simfonijsku glazbu svim našim građanima i najširoj publici.

»Mogu poručiti da ćemo se potruditi da glazbeni programi budu što atraktivniji, a to potvrđuje i ovogodišnji izbor u kojemu nas očekuje čitav niz pravih glazbenih poslastica, pa i rođendanski koncert 2Cellos koji će zasigurno razveseliti njihove brojne poklonike«, kaže.

»Iznimno smo počašćeni što možemo nastupiti ovog ljeta na festivalu Zagreb Classic na Tomislavcu. Fenomenalnu produkciju koju smo imali na koncertu u Veroni u potpunosti ćemo preseliti u Zagreb. Koncerte u Americi smo odradili, a svjetsku turneju ćemo završiti gdje drugdje nego doma! Nadamo se samo da baš taj dan hrvatska nogometna reprezentacija neće igrati četvrtfinale!«, poručio je dvojac iz 2Cellosa, Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Prema riječima organizatora, Zagreb se ljeti pretvara u jedinstvenu pozornicu pod otvorenim nebom od Medvedgrada preko Gornjega grada do Tomislavca i od Maksimira do Bundeka i Jaruna.

ZgKUL će svojim programima svim posjetiteljima otvoriti najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada Zagreba, koje će tijekom ljeta zauzeti brojni umjetnici – njih više od dvije tisuće. Glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturno-turističkih sadržaja očekuje sve posjetitelje ovogodišnjeg ZgKUL-a s ciljem da se grad Zagreb čvrsto pozicionira na karti europskih kulturnih metropola i ljetnih destinacija. (zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni