ZG Sirek proizvodi sve više proizvođačica

ZG Sirek proizvodi sve više proizvođačica

„Cilj je bio i edukacija građana kad je u pitanju prepoznavanje robne marke i njena različitost u odnosu na sve druge kravlje sireve koji se mogu naći na tržištu“, naglasio je Tuk.

Na Trgu Petra Preradovića ove subote održana je promocija robne marke Zagrebački friški kravlji sir ZG Sirek. Tom prigodom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Udruge malih sirara Grada Zagreba Anđelka Pejaković predali su certifikacijski ugovor novoj, sedmoj proizvođačici ove robne marke, gospođi Gabrielli Johanni Kovač iz Turopolja.

Pročelnik Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk istaknuo je kako je cilj promocije prezentacija najnovijih rezultata mikrobiološke analize sira, koja je na svim gospodarstvima provedena krajem lipnja i koja pokazuje da je i u ljetnim mjesecima sir zdrav i siguran proizvod. „Cilj je bio i edukacija građana kad je u pitanju prepoznavanje robne marke i njena različitost u odnosu na sve druge kravlje sireve koji se mogu naći na tržištu“, naglasio je Tuk.

Tijekom promocije svi posjetitelji koji su se zatekli u Preradovićevoj ulici su mogli degustirati ZG Sirek i različite proizvode od njega.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni