“Zg Sirek” od sada proizvodi deset sirana

“Zg Sirek” od sada proizvodi deset sirana

Novi korisnici znaka robne marke »Zg Sirek« su Vlado Jurkas, Đurđica Barišić i Štefica Pogačić, a ugovori o korištenju su im dodijeljeni prošli tjedan, na otvorenju sirane Jurkas.

S nova tri pojačanja, brojka korisnika znaka robne marke »Zg Sirek« se popela na deset, što znači da od početka 2017. godine Zagrebački friški kravlji sir, poznat i kao »Zg Sirek«, proizvodi deset proizvođača. Time je projekt očuvanja proizvodnje svježeg sira i vrhnja iz vlastite proizvodnje dokazao kako je pun pogodak.

Riječ je, naime, o projektu Očuvanje proizvodnje zagrebačkog svježeg kravljeg sira i vrhnja iz vlastite proizvodnje sa zaštitom robne marke koji je pokrenut prije pet godina, a koji garantira da je »Zg Sirek«, sir s certifikatom, izvorni zagrebački proizvod. Kumice su brend gradskih tržnica, već desetljećima dolaze iz šire gradske okolice i susjednih županija u Zagreb i na ovdašnje tržnice donose svoje mliječne delicije na uživanje građanima, a njihov je svježi sir ovim projektom očuvao svoju autentičnost. (zgm)