ZET zapošljava 50 novih vozača

ZET zapošljava 50 novih vozača

“Nova radna mjesta dovest će do veće sigurnosti putnika i smanjit će se pritisak sa vozača”, kaže sindikalist Anto Jelić

U ZET-u najavljena nova zapošljavanja. Kako pišu na službenoj stranici za spomenuti posao traže čak njih pedeset na određeno vrijeme. Kazali su kako je potrebna srednja stručna sprema i vozača cestovnog motornog vozila te važeća vozačka dozvola “D” kategorije. Osim toga, kako bi budući vozači mogli aplicirati traži se minimalno jedna godina radnog isustva na poslovima vozača “C” i “D” kategorije.

Kako javlja Jutarnji list, ovaj tjedan je Ljuba Romčević Žgela, direktorica spomenutog poduzeća, uputila gradonačelniku Milanu Bandiću zahtjev za odobrenjem zapošljavanja novih 50 vozača autobusa. Razlog velikog proširenja je prevelik broj prekovremenih sati kod vozača kao i manjak slobodnih dana.

O ovoj problematici se osvrnuo i predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, Anto Jelić. Kaže kako su vozači do sada vozili konstantno prekovremeno, a zna se dogoditi da rade i po deset dana u komadu. Nadodao je, kako će »novi radnici uvelike smanjiti pritisak s vozača, što će samim time dovesti i do veće sigurnosti u prometu za putnike«.

Podsjećamo kako je ovo prvo veće zapošljavanje nakon izdvajanja ZET-a iz Zagrebačkog holdinga koje je potvrđeno na sjednici Gradske skupštine u prosincu. (ZG-m)