ZET uvodi izvanredne autobusne linije zbog Snježne kraljice

ZET uvodi izvanredne autobusne linije zbog Snježne kraljice

Zagrebački električni tramvaj i ove godine uvodi izvanredne autobusne linije koje će prevoziti gledatelje na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snježna Kraljica – Snow Queen Trophy koje će se tijekom vikenda, 5. i 6. siječnja 2019. održati na Medvednici. No skijaško natjecanje će utjecati i na vozni red linija 102, 233 i 140.

Ljubitelje skijanja će na terminalu Mihaljevac čekati autobusi koji će voziti prema Sljemenu.

Putnici će u autobuse ulaziti neovisno o mjestu iskrcaja, a na Sljemenu će se zaustavljati kod Doma željezničara te na Ženskom sedlu.

Za vrijeme održavanja ženske utrke u subotu autobusi će s Mihaljevca početi voziti od 10 sati, a zadnji polazak sa Sljemena je u 19 sati.

U nedjelju, na muškoj utrci, prvi autobus prema Sljemenu bit će spreman od 9.30, dok se posljedni autobus vraća u 18.30 sati.

Ostale autobusne linije

Autobusi linije 102 (Britanski trg – Mihaljevac) u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja, od 9.30 do 12 sati, ovisno o prometnoj situaciji u zoni izvanredne organizacije prijevoza na Mihaljevcu, vozit će skraćeno u polascima s Britanskog trga.

Za početno-krajnje stajalište koristit će lokaciju Šestinski vijenac/Šestine (crkva), a uspostavljanje prometa cijelom dužinom trase ovisit će o procjeni glavnog prometnika. Polasci s Mihaljevca, ostvarivat će se sa početnog stajališta autobusne linije 233.

Autobusi linije 233 (Mihaljevac – Markuševec) prometovat će u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja redovnom trasom, ali prema novom voznom redu.

Autobusna linija 140 (Mihaljevac – Sljeme), u subotu i nedjelju, 5. i 6. siječnja neće prometovati od 8.30 do 19 sati. (ZG-m)