ZET uvodi autobusnu liniju za “Stubake”

ZET uvodi autobusnu liniju za “Stubake”

Uspostava ZET-ove linije od Donje Bistre do Gornje Stubice, koja bi povezivala Zagreb i Zagorje, revitalizacija je linije koja je prometovala prije 30-ak godina, a olakšala bi stanovnicima Zagorja odlazak na posao, školu i fakultet, a Zagrepčanima dolazak u toplice i liječenje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicama, sastao se danas u Gradskoj upravi s gradonačelnikom Grada Donja Stubica Nikolom Gospočićem, načelnikom Općine Stubičke toplice Josipom Beljakom i načelnikom Općine Gornja Stubica Jasminom Krizmanićem u povodu priprema za uvođenje kružne autobusne linije Planina Gornja – Stubičke toplice.

Josip Beljak, načelnik Općine Stubičke toplice pojasnio je da je uspostava ZET-ove linije od Donje Bistre do Gornje Stubice, koja bi povezivala Zagreb i Zagorje, revitalizacija nekadašnje linije koja je prometovala prije 30-ak godina, a olakšala bi stanovnicima Zagorja odlazak na posao, školu i fakultet, dok bi s druge strane građanima Zagreba olakšala dolazak u toplice i liječenje.

Linija u dužini 31 km išla bi od Gornje Planine preko Gornje Stubice, Stubičkih toplica, Donje Stubice do Bistre te išla kružnim dijelom nazad, istaknula je direktorica ZET-a Ljuba Žgela. Vožnja bi trajala oko 70 minuta u jednom smjeru i na taj način stanovnicima Hrvatskog Zagorja omogućila bi se bolja fluktuacija prijevoza prema gradu Zagrebu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni