ZET poziva učenike i studente da pravodobno produlje valjanost svojih pokaza

ZET poziva učenike i studente da pravodobno produlje valjanost svojih pokaza

Učenici i studenti koji već imaju ZET-ovu karticu ne trebaju izrađivati novu, ali trebaju produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a ili na kioscima Tiska i iNovina

Učenici osnovnih i srednjih škola i studentima od danas, 21. kolovoza mogu produljiti postojeće ili izraditi nove pretplatne karte (pokaz) za javni gradski prijevoz, za novu školsku i akademsku godinu 2017./2018.

Iz ZET-a napominju da učenici i studenti koji već imaju ZET -ovu karticu ne trebaju izrađivati novu, ali trebaju produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a ili na kioscima Tiska i iNovina.

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Produljenje profila na pretplatnim kartama omogućeno je zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK). Ipak, u slučaju da se netko od korisnika ne nalazi u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u gradskim poglavarstvima.

Napominjemo, kako su učenici i studenti s prebivalištem na području gradova Velika Gorica i Zaprešić, za prvu godinu škole ili fakulteta obvezni radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi Grada.

Učenici s prebivalištem na području općina Stupnik i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište.

Redoviti studenti s prebivalištem na području općina Stupnik, Bistra i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine u kojoj imaju prebivalište.

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila ne trebaju ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već mogu obaviti potrebno ažuriranje podataka na postojećoj pretplatnoj karti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko se nalaze u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada, a daljnje produljenje profila preduvjet je za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.

Obrazac Zahtjeva s uputama za izdavanje ili produljenje statusa učeničkih i studentskih pretplatnih karata

Obrazac Zahtjeva s uputama za izdavanje ili produljnje statusa pretplatne karte izvanrednim studentima

(zg-magazin)