ZET-ovim autobusima besplatno na Advent u Mariji Bistrici

ZET-ovim autobusima besplatno na Advent u Mariji Bistrici

(Foto: TZ Marija Bistrica)

Svake nedjelje od 1. do 22. prosinca 2019. ZET će prevoziti putnike iz Zagreba na advent u Mariju Bistricu. Polazak je u 9 sati s Glavnog kolodvora, a povratak u 16 sati. Prijevoz je besplatan.

Program Adventa u Mariji Bistrici provodit će se kroz četiri tematska vikenda od 30. studenoga do 31. prosinca. Svečano otvorenje Adventa u Mariji Bistrici bit će u subotu 30. studenog uz koncert Luke Nižetića.

Posjetitelje očekuje bogata adventska ponuda na bistričkom adventskom sajmu, tradicionalni adventski do(ručak), duhovni koncerti, klizalište, predstave i radionice za djecu, tradicionalno puštanje lampiona uz duhovne poruke.

Mariju Bistricu krasit će i jedinstvene jaslice s motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a. Za najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na Bistričku kalvariju bit će postavljen poseban okvir sa motivima drvenih dječjih igračaka. Uz bogatu gastro ponudu posjetitelji će ove godine moći popiti kuhani gvirc i vino u Adventskoj šalici. Vrhunac će biti na dočeku u podne kada će biti izvlačenje tradicionalne Bistričke božićne tombole. (ZG-mag)